Európa-bajnoki bronzérmes a háromszéki sportoló


Ennek ellenére Incze Kriszta csalódott.

 Lengyelország fővárosa ad otthont a birkózó Európa-bajnokságnak, ahol székelyföldi sportoló is szőnyegre állta. Méghozzá az arany reményében.

24 éves sepsiszentgyörgyi sportoló, Incze Kriszta, számára nem indult jól az Európa-bajnokság, ugyanis a selejtezőben a világbajnok Tatyana Rizhko jobbnak bizonyult (3–4). Mivel ukrán ellenfele döntőbe jutott, Incze a vigaszágon folytathatta, ahol Liubov Ovcharova ellen lépett szőnyegre. A mérkőzés döntetlennel zárult (2–2), ám mivel Kriszta szerezte az utolsó pontot, így a bronzéremért harcolhatott.
 
A birkózónk végül bronzéremmel fejezte be a varsói Európa-bajnokságo, miután a 3. helyért vívott mérkőzésen diadalmaskodott az azerbajdzsáni Irina Petrovna Netreba felett (4–3).
 
– Egyáltalán nem volt könnyű, miután kikaptam, érzelmileg összezuhantam. Nagyon nehezen tudtam pszichikailag összeszedni magam, viszont a végére valahogy sikerült. Európa-bajnok szerettem volna lenni, úgy érzem, ebben a kategóriában mindenkinél jobb vagyok. Nem vagyok elégedett az eredménnyel, azonban örülök, hogy legalább megvan a bronzérem. Ha nem nyertem volna érmet, nagyon csalódott lennék. Közel van a következő verseny, amelyre mentálisan nehéz felkészülni, hiszen az olimpiai részvétel a tét. A bronzéremnek köszönhetően pozitívan kezdem hétfőn a felkészülést – fogalmazott Incze klubja a Sepsi-SIC hivatalos oldalának.
 
Fotó: Sepsi-SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei