Sokba kerülhet a botlás a Kolozsvárnak Videó


Nem megy a vasutasoknak hazai pályán a Craiova ellen…

Legutóbbi tíz bajnokija közül mindössze csak egy találkozón kapott gólt a Kolozsvári CFR (igaz, akkor hármat is a szintén bajnoki címre hajtó FCSB-től), bizakodhatva várhatta tehát a címvédő a harmadik bajnokaspiráns, a Craiova elleni hazai rangadót a felsőházi rájátszás harmadik fordulójában. Szombat este azonban ismét bebizonyosodott, hogy nem megy a „vasutasoknak” az oltyánok ellen, akik 2-1-re nyerni tudtak a „kincses városban”. A találkozóról sok mindent elmond, hogy mindhárom gól pontrúgás után született….

Az aranyéremért folytatott küzdelemben némileg leszakadni látszó Craiova a 27. percben szerezte meg a vezetést, amikor egy szöglet után a sérült Giedrius Arlauskist helyettesítő Cristian Balgradean kapus csak kiütni tudta Marius Constantin fejesét. Érkezett azonban Andrei Ivan és közelről betalált. A szünet után hasonló szituáció végén Runar Sigurjonsson volt eredményes és ezzel az 53. percben a hazaiak kiegyenlítettek. Ez volt a télen érkezett középpályás első gólja új csapatában, egyben az első izlandi találat a Liga 1 történelmében.

Mindkét kapu előtt akadt jó néhány komoly gólszerzési lehetőség, Balgradean is bemutatott egy-két bravúrt, míg a másik oldalon Alexandru Chipciu ordító helyzetben lőtt kapu fölé, Adrian Paun pedig szétbombázta a felső lécet. Újabb találat azonban sokáig nem született.

Ugyan a találkozón 56%-ban birtokolta a labdát a Craiova, a kapura tartó lövések száma jelentős hazai fölényt mutatott (12-3). A kaput el is találó kísérletek számában viszont már a vendégek voltak jobbak (6-2), mégis, a játék képének némileg ellentmondóan szerezte meg a győztes találatot a 88. Alexandru Tudorie egy szabadrúgást követően.

Továbbra sem megy tehát a CFR-nek a Craiova ellen hazai pályán, a két együttes ugyanis az alapszakaszban mindkétszer gól nélküli döntetlent játszott egymás ellen, míg a tavalyi rájátszásban is nyerni tudtak Kolozsváron a kék-fehérek 3-2-re. Akkor elúszni látszott a címvédés a „vasutasok” számára, de néhány héttel később, egy jóval fontosabb mérkőzésen 3-1-re nyertek az erdélyiek Craiován és ezzel megnyerték a bajnokságot. A különbség csak az, hogy idén egy harmadik szereplője is van a végső győzelemért folyó küzdelemnek.

Ez pedig a FCSB, amely vasárnap (21.30) Sepsiszentgyörgyön lép pályára. És amennyiben nyer, négy pontra elléphet a CFR-től és nyolcra a Craiovától. Hét fordulóval a vége előtt.

fotó: www.facebook.com/UCVOficial

A rovat legfrissebb hírei