Egy gól és más semmi


Első győzelem a felsőházban.

 Temesváron csapott össze az ASU Poli és az FK Csíkszereda a másodosztályú labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszás ötödik fordulójában. Két olyan alakulat találkozott, amely eddig nem tudott győzelmet aratni a sorozat ezen szakaszában.

 
A képlet nagyon egyszerű volt a mérkőzés előtt: amely csapat nyer az még életben marad a feljutásért vívott harcban, ám egy vereség sokba kerülhet.
 
A mérkőzés első perceit a hazaiak kezdték aktívabban és a hetedik percben Gyenge kellet bemutasson egy védést Ivanovici szabadrúgásánál. Alig hét percre rá az FK megszerezte a vezetést: egy baloldali beadásra az ex-temesvári Schieb robbant be középen és mattolta Hindrichet. A folytatásban kiegyensúlyozott játék zajlott a pályán, inkább kemény mezőnyharccal. A látvány másodlagos volt.
 
A második félidő egy csíki helyzettel indult, de Jebari távoli lövését Hindrich a léc fölé tolta. A folytatásra a vendéglátók némileg átvették a játék irányítását, de a remekül megszervezett csíki védelmet nem tudták feltörni. Gyakorlatilag helyzet, helyzetecskék nélkül pörgött le a hátralevő idő, amely így csíkszeredai győzelemmel ért véget.
 
Az FK így megszerezte első győzelmét a felsőházi rájátszásban.
 
A nap másik meccsén a Bukaresti Rapid és a CS Mioveni 1–1-es döntetlent játszott. A forduló záró összecsapására Calarasiban kerül sor, ahol a házigazdák a listavezető U Craiova 1948 alakultát fogadják.
 
Liga 2., felsőház, 5. forduló
Temesvári ASU Poli – FK Csíkszereda 0–1 (0–1)
Gólszerző: Schieb (14.)
ASU Poli: Hindrich – Jurj (Doru, 61.), Bocșan, Scutaru, Pamfile – Codrea, Coadă (Ignea, a szünetben) – D. Radu, Rus (Plazonja, 71.), Ivanovici – Axente (Manea, 71.).
FK Csíkszereda: Gyenge – Takács, Csonka, Apró, Bor, Csürös, Jebari (Mészáros, 78.), Bara, Pintér (Savin, 87.), T. Suciu (Rotar, 83.), Schieb.
 
Az állás: 1. Craiova 45 pont, 2. Rapid 43, 3. Mioveni 42, 4. Calarasi 38, 5. Csíkszereda 36, 6. ASU Poli 33.
 
Fotó: fkcsikszereda.ro / Leczki József

A rovat legfrissebb hírei