Idegőrlő büntetők: Bajnok a Csíkszeredai Imperial Wet


A hetedik pár döntött.

A bajnoki döntő negyedik mérkőzése előtt egyszerű volt a képlet: amennyiben nyerni tud a csíki csapat a Galaci United ellen, akkor teremlabdarúgó bajnoki címet ünnepelhet. Ellenkező esetben a döntő ötödik mérkőzéssel ér véget Csíkszeredába.

A Galac nagyon szívósan állt bele a meccsbe, ezúttal nem tűntek annyira tanácstalannak, mint egy nappal korábban. Ezúttal is nagyon taktikus csata alakult ki a pályán. Valamivel jobban és többet akart a hazai csapat. Ennek eredményeképpen egy szabadrúgásból meg is szerezték a vezetést. Csakhogy a vendégek sem adták fel. Cosmin Gherman hamar átváltott a vészkapus taktikára, amely eredményes volt. Uhellinton egyenlített a szünet előtt.

A második félidőre újfent határozottabban jött ki a United. Ennek pedig két gól lett az eredménye, mindkétszer Araujo volt eredményes. A csíki csapat jobban bírta erővel, egyre jobban és célratörőbben mentek előre. Majd jött is az egyenlítés.

Uhellinton kétszer is eredményes tudott lenni, így mesterhármast jegyzett. A hajrára is a csíkiak voltak jobban, de Uhhelinton lábába maradt a győztes találatot. Jöhetett a kétszer öt perces hosszabbítás.

Cosmin Gherman előbb vészkapus taktikával ment előre, de a galaci védelmet nem sikerült feltörni. Majd miután visszaállt a 4+1-es felálláshoz a csíki csapat csakúgy, mint előtte uralta a játékot. Sorjába vezették a támadásokat az egyre jobban fáradó galaciakkal szembe, de nem sikerült a hosszabbítás alatt döntésre jutni.

Jöhettek a hatméteresek. Az izgalmak egyre jobban fokozódtak, de egyik csapat játékosai sem hibáztak, egészen a hetedik körig. Itt az Imperial betalált, míg a túloldalon az edző-játékos Florin Ignat kihagyta a saját magáét.

Ezzel pedig bajnok lett a Csíkszeredai Imperial Wet. Mondhatjuk zsinórban kétszer is. Legutóbb a 2018/2019-es idényben, míg idén. A tavalyi szezonban ugyan nem osztottak bajnoki címet, de Romániát a Galaci United képviselhette a Bajnokok Ligájában. Mindezt annak ellenére, hogy a csíkiak nyerték az alapszakaszt.

Erre az igazságtalanságra a csíkiak a pályán adtak választ.

Teremlabdarúgás, döntő, 4. mérkőzés
Galaci United–Csíkszeredai Imperial Wet 3–4 (1–1, 2–2, 3–3) – 6–7 - büntetők után
Gólszerzők:
Crisan (11.), Araujo (23., 33.), illetve Uhellinton (14., 36., 37.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 a Csíkszeredai Imperial Wet javára.

A rovat legfrissebb hírei