Megvan az első döntős


Sokba került az újabb ötperces rövidzárlat a Gyergyói HK-nak.

A Csíkszeredai Sportklub a Galaci VSK-val csapott össze az elődöntő harmadik mérkőzésén, immáron hazai környezetben a román jégkorong-bajnokságban. A felek a két galaci összecsapást követően 1–1-es összesített állásról folytatták.

A harmadik meccs első harmadában viszont nem sokat voltak egyenlő létszám mellett a felek. A fehérorosz játékvezetők nem kevesebb, mint 6-6 kisbüntetéssel sújtották a játékosokat. Ebből pedig a vendégek jöttek ki jobban. Rögtön az első emberelőnyből Szkacskov révén vezetéshez jutottak. Ezt három percen belül lenullázták a kék-fehérek kettős emberelőnyben. Becze lövése a vasról levágódott, de épp Taratuhint találta el, akiről a hálóba vánszorgott a pakk. A kiállítás cunami folytatódott és a Galac egy újabb emberelőnyös találattal visszavette a vezetést, amelyet meg is tudott őrizni a harmad végéig.

A második felvonásban a játékvezetők visszavettek a kiállításokból. Ez pedig a Sportklubnak kedvezett, akik öt az öt ellen jóval aktívabbak voltak. Tousignant és Loginov góljával már a vezetést is megszerezték. A Galac ekkor még egyenlíteni tudott Makarov révén, aki szögből talált be Adorján ketrecébe. A kék-fehérek nem veszítették el a fejüket. Becze emberelőnyben, míg Fodor egyenlő létszám mellett talált be Onodi ketrecébe.

A záró felvonásban a Csíkszeredai Sportklub, előnye tudatában, a biztonságos játékra törekedett. És még akkor sem ijedtek meg, amikor a vendégek feljöttek mínusz egyre. Ekkor sikerült megint megrázniuk magukat és végleg eldöntötték a mérkőzés sorsát. És még az is belefért, hogy Becze rávezetést rontson.

Hétfő este pedig úgy léphetnek jégre a kék-fehérek, hogy amennyiben nyernek, akkor bejutnak a bajnokság döntőjébe.

A Brassói Corona úgy érkezett Gyergyószentmiklósra, hogy amennyiben nyerni tud, akkor lezárja a  Gyergyói HK elleni párharcot, hiszen hazai környezetben az elődöntő mindkét meccsét behúzták a Cenk alattiak.

A GYHK viszont nem akarta olcsón adni a „bőrét”. Ennek fényében kemény meccs alakult ki a jégen, hogy a 12. percben Barabás megszerezze a hazai csapatnak a vezető találatot. A második felvonásra sem hagytak alább a felek. A Corona valamivel aktívabb volt és Tranca egyenlíteni is tudott. A felvonás második felvonása gólözönt hozott. Nem kevesebb, mint négy találatot jegyezhettünk. A GYHK kétszer is vezetéshez jutott, ám a Brassó mindkétszer egyenlíteni tudott.
A záró felvonásra nagyon rossz mentalitásban jött ki a Gyergyói HK és ennek meg is lett az eredménye. A Brassó pár perc alatt eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét és egyben a párharcot is, elsőként bejutván a döntőbe. A Gyergyói HK mindhárom elődöntő mérkőzésén produkált egy ötperces rossz szériát, amely végül sokba került.

Román bajnokság, elődöntő, 3. mérkőzés

Csíkszeredai Sportklub – Galaci VSK 7–4 (1–2, 4–1, 2–1)
Gólszerzők:
Taratuhin (5.), Tousignant (22., 50.), Loginov (25.), Becze (34.), Fodor (36.), Bíró (60.), illetve Szkacskov (2.), Ribalko (12.), Makarov (32.), Pajor (45.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Sportklub javára

Gyergyói HK – Brassói Corona 3–8 (1–0, 2–3, 0–5)
Gólszerzők
: Barabás (12.), Podlipnik (35.), Csergő (38.), illetve Tranca (26.), Valchar (37.), Finucci (39., 47.), Fowlie (44.), Klempa (45.), Gajdó (50., 51.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Brassó javára.

Fotó: Gyergyói HK / facebook

A rovat legfrissebb hírei