Sepsi győzelem a FCSB ellen


Hatalmas fegyvertény.

Dübörög a felsőházi rájátszás a román labdarúgó-bajnokságban. A harmadik játéknap záró összecsapásán az éllovas FCSB a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t fogadta az Astra pályáján, ahová a FCSB kénytelen volt költözni, hiszen a National Arénát a nyári Európa-bajnokságra készítik már elő.

Egy nappal korábban a bajnoki címért zajló versenyfutásban a Kolozsvári CFR pofonba szaladt bele a CSU Craiovával szemben és ezt igyekezett volna kihasználni a bukaresti alakulat és egypontos előnyét tovább növelte volna.

Csakhogy vele szemben egy remek napot kifogó Sepsi OSK állt.

Ennek fényében igencsak iramos, jó meccs alakult ki, ám a kapuk előtt mindkét csapat játékába hiba csúszott. A jeget végül a vendégek törték meg a 28. percben. Petrila előbb eltört egy labdát, majd Ninaj ívelését védhetetlenül fejelte Vlad hálójába. A folytatásra egyáltalán nem állt le a Sepsi OSK és Safranko nagyon közel volt ahhoz, hogy megduplázza az előnyt, de Vlad hatalmas bravúrral ujjbeggyel kitolta a hosszú alsó tartó helyezett lövést.

A szünetet követően még inkább megélénkült a játék. A FCSB igyekezett rohamozni, Niczuéy viszont tette a dolgát, míg a túloldalon Bouhenna fejesét tolta ki hatalmas bravúrral Vlad. Az egyenlítés mégis összejött a hazaiaknak. Paun veszített labdát a FCSB térfelén, akik egy gyors kontra végén Popescu nagyszerű löketével egyenlítettek.

Alig hét perc múlva nagyon közel járt a vezetéshez a FCSB. Egy közös labdánál a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Niczuly szabálytalankodott Tanaseval szemben. A büntetőpontra mutatott, de végül önmagát felülbírálva a játékvezető Tanasenak adott sárgalapot és kifelé mutatta a szabadrúgást.

Ez erőt adott a folytatásra a háromszékieknek, akik a 82. percben pontoztak. Egy szögletet követően Bouhenna fejesébe Mitrea ért bele az ötös vonalán becsapva ezzel Vladot. És bár még volt vissza 10 perc a székelyföldi csapat remekül szervezte meg a védelmét, így a FCSB-nek esélye sem volt az egyenlítésre.

A Sepsi OSK fennállása során először győzte le a FCSB-t, így továbbra is nyílt maradt a versenyfutás a bajnoki címért. Az OSK győzelmével maradt a negyedik helyen a bajnoki tabellán a 27 megszerzett pontjával. A harmadik Craiova hét ponttal előzi meg.

1. Liga, felsőházi rájátszás, 3. forduló
FCSB – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–2 (0–1)
Gólszerzők:
Octavian Popescu (68.), illetve Claudiu Petrila (28.), Bogdan Mitrea (81.).

A rovat legfrissebb hírei