A történelmi zakó és kiesés után lemondott Csizmadia


Hetvennégy év után jutott élvonalba a Budafok – de nem maradt sokáig.

Sokkoló különbségű, 9-2 arányú vereséget szenvedett a magyar labdarúgó NB I 31. fordulójának vasárnapi zárónapján a Budafok együttese a Paks ellen, amely egyben azt is jelentette, hogy az újonc már biztosan kiesett az élvonalból.

Pedig mennyire jól indult a meccs a 2016-ban még az NB III-ban küszködő, a tavaly nyáron 74 év után az élvonalba visszajutó Budafok számára: Medgyes Sinan révén az első negyedóra végén megszerezték a vezetést. Gyorsan jött azonban a paksi válasz, Nagy Richárd ugyanis már két perccel később egyenlített. A 26. percben aztán már vezetett a Paks (Papp Kristóf), a 38.-ban pedig már két góllal mentek a vendégek (Hahn János). Ugyan Takács Ronald a 43. percben még egyre csökkentette csapata hátrányát, ám Ádám Martin (45.) még a szünet előtt 4-2-re módosította az állást.

A szünet után azonban már teljesen összeomlott Csizmadia Csaba együttese: a 22 góljával a góllövő listát vezető Hahn további kétszer (55., 90.) is betalált, de duplázott Bognár István is (58., 73) és Szabó János is betalált (71.)

Ez volt a Budafok történelmének legnagyobb hazai arányú veresége azóta, hogy 1984-ben 8-0-ra kapott ki a Ferencvárostól a Magyar Népköztársaság Kupában. Ennél is fájóbb, hogy ezzel biztossá vált a csapat kiesése, tekintve, hogy két fordulóval a vége előtt 7 pont a hátránya a még bentmaradó helyen álló Kispest mögött.

A sokkoló vereség és a kiesés után Csizmadia azonnal benyújtotta lemondását. „ A Paksi FC elleni súlyos vereséget követően Csizmadia Csaba benyújtotta lemondását, amit klubunk vezetősége elfogadott. Közösen úgy érezzük, hogy megtört az az összhang, ami két és fél éven keresztül jellemezte a vezetőedző és az öltöző kapcsolatát. Hálásan köszönjük Csizmadia Csabának azt a sok munkát és erőfeszítést, amit a BMTE-ért tett az elmúlt években, további edzői pályafutásához pedig sok sikert kívánunk”, tette közzé a klub honlapja.

„Köszönöm az elmúlt öt és fél évet. Büszke vagyok rátok srácok. 500.000 km. Hálás vagyok nektek. Köszönjük a szurkolóknak!”, búcsúzott a marosszentgyörgyi edző saját Facebook-oldalán.

fotó: www.facebook.com/csizmadia.csaba.3 / budafokimte.hu

A rovat legfrissebb hírei