Tyson Gyergyószentmiklóson?


Elkészült Erdély minden bizonnyal legmodernebb ökölvívóközpontja.

Gyergyószentmiklóson felépült Erdély minden bizonnyal legkorszerűbb ökölvívó-központja, az Erdélyi Godako Ökölvívó sportklub új otthona, kürtölte világgá az egyesület hivatalos Facebook-oldala.

A meglehetősen részletes bejegyzésből kiderül többek között, hogy az összesen 1601 négyzetméteres épület megépítésének költségei elérik a 380 millió forintot, azaz az1,045 millió eurót. Amely összeget „természetesen” Magyarország kormánya biztosított a Magyar Ökölvívó Szövetség révén.

Az épületben helyet kap többek között egy 700 férőhelyes versenycsarnok a földszinten, amely a hozzá tartozó öltözőkkel, mosdókkal, irodákkal 408 négyzetméternyi területet foglal majd el. További 787 négyzetméter áll az egyéb kiszolgáló helyiségek rendelkezésére.

Az épület másik szárnyában két szinten 814 négyzetméter áll az edzések szolgálatában. Ebből 270 négyzetmétert foglal majd el az edzőterem, amelyben 40 ökölvívó gyakorolhat majd egy időben. További 140 négyzetmétert foglal majd el a fitneszterem. Ebben a szárnyban is lesznek természetesen öltözők, mosdók, masszázsszoba, orvosi szoba, labor…

Az előtérben pedig máris megcsodálható a háromszoros olimpiai bajnok Papp László által egykoron használt rugós labda és pár kesztyű!

Huszár Árpád, a Godako elnöke elárulta, a terveik között szerepel egy szabadtéri sportbázis kialakítása is az új épület mellett, ahol futópályát, kosárlabda és kispályás focipályát is építenének. Majd hozzátette: az új épület sem kizárólag az ökölvívókat szolgálja majd ki, hiszen egyéb küzdősportok, sőt, akár az aerobik is otthonra lelhet benne.

A Godako új otthonát ugyan bemutatták hétfőn, a hivatalos megnyitó azonban valamikor július közepén várható. Addig meg kell érkezniük a felszereléseknek, a bútorzatnak is.

Huszár azonban egy másik jó hírrel is szolgált az ökölvívás gyergyói, sőt erdélyi kedvelőinek: elképzelhető, hogy a nyár folyamán Gyergyószentmiklósra látogat Mike Tyson! Idén ünnepeljük ugyanis Széchenyi István születésének 230. évfordulóját, a „legnagyobb magyar” pedig elsők között népszerűsítette Magyarországon az Angliában megismert és megcsodált sportágat. A Széchenyi-család pedig tárgyalásban van az amerikai legendával, a Godako Sportklub egyik legfőbb pártfogója, Böjte Ferenc atya pedig szoros kapcsolatban áll a Széchenyiékkel és megpróbálja Erdélybe „csábítani” Iron Mike-ot.

fotók: www.tsn.ca / www.facebook.com/godakobox

A rovat legfrissebb hírei