Brassó – Csíkszereda döntő a román bajnokságban is


Érvényesült a papírforma.

Egy győztes meccsre volt a Csíkszeredai Sportklub attól, hogy bekerüljön a román jégkorong-bajnokság döntőjébe, ahová már a Brassói Corona egy nappal korábban kvalifikálta magát. Hogy ezt elérje a Galaci VSK-t kellett két vállra fektetni, miután összesítésben 2–1-re vezettek az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

Jó iramban kezdték a csapatok és azonnal egymásnak estek. Az már az első percektől látszott, hogy a fehérorosz játékvezetők ezúttal nem annyira szigorúak, mint egy nappal korábban és engedték a csapatokat érvényesülni. Ez már egy nappal korábban is Sportklubnak feküdt jobban és ez ezúttal is így történt. A hetedik percben Combs mattolta Onodit. Ezt követően a Galac előnybe került, de nem sikerült élniük a lehetőséggel, majd öt az öt ellen Machala vasat talált. A Sportklub rákapcsolt, ám Taratuhin előbb vasat talált, majd az üres kapuba nem tudta bepofozni a pakkot. Pár perc múlva pedig Casaneanu is szétfaragta a vasat. A kihagyott helyzetek pedig meg is bosszulták magukat. Polinyin volt eredményes emberelőnyben. A végszó még így is a Sportklubé lehetett volna, de Taratuhin újfent a kapuvasat találta el.

A második felvonásra ezúttal is sokkal jobban jött ki a Sportklub. Több lehetőség is adódott, majd jött a gól is. Emberelőnyben Blackwater mattolta Onodit. A kék-fehérek akár el is dönthették volna a mérkőzés és egyben a párharc sorsát a későbbiekben. Zsinórban három emberelőnyt kaptak, ám egyikkel sem sikerült élni. A folytatásra a fehérorosz játékvezetők mindent befújtak és a játékosokat innen is és onnan is sorjába rakták ki a büntetőpadra. Nem igazán voltak öt az öt ellen a felek. Ezzel együtt a gólok is elmaradtak.

A záró felvonásra is határozottan jött ki a hazai csapat és a 44. percben Taratuhin a két kapuvasa után végre betalált. A folytatásra a Galac igyekezett változtatni és feljebb tolta a védekezését, de nem igazán sikerült helyzetet kialakítaniuk Adorján kapuja előterében. Az 50. percben előnyben játszhatott a Sportklub, ám ebből Irimia szépített és hozta vissza a vendégek reményeit. A kék-fehérek viszont megrázták magukat és a hajrához érkezve eldöntötték a mérkőzést. Előbb Láday, majd Maylan is betalált végleg eldöntve a mérkőzés és egyben a párharc sorsát.

Pénteken máris kezdődik a finálé, amely ezúttal is Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub csatát fog hozni. A Román Kupában a Cenk alattiak, míg az Erste Ligában a csíkiak győzedelmeskedtek. Most a harmadik egymás elleni finálé következik, amely rendhagyó módon az egyik fél harmadik győzelméig fog tartani.

Román bajnokság, elődöntő, 4. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub – Galaci VSK 5–2 (1–1, 1–0, 3–1)
Gólszerzők:
Combs (7.), Blackwater (27.), Taratuhin (44.), Láday (57.), Maylan (58.), illetve Polinyin (19.), Irimia (51.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 a Sportklub javára.

A döntő műsora
1. mérkőzés, április 30.: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub.
2. mérkőzés, május 1.: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub.
3. mérkőzés, május 4.: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona.
4. mérkőzés (ha szükséges), május 5.: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona.
5. mérkőzés (ha szükséges), május 7.: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub.

Fotó: László F. Csaba

A rovat legfrissebb hírei