Női kosárlabda: kialakult a döntő, nincs meglepetés


A papírformának megfelelően sörpréssel jutott döntőbe a két esélyes.

Hétfő délután lejátszották a román női kosárlabda-bajnokság elődöntőinek harmadik mérkőzéseit is, amelyek után el is dőlt a döntő párosítása. Meglepetés nincs, a pontvadászatot évek óta uraló Sepsi SIC és a Szatmárnémeti VSK nézhet majd farkasszemet a májusi fináléban. Az elődöntőkön mindkét gárda vereség nélkül lépett tovább két másik erdélyi csapat, az Olimpia Brassó, illetve az FCC Baschet Arad ellen.

Elsőként a Sepsi tette biztossá döntőbeli részvételét azt követően, hogy 93-60, illetve 96-31 arányú hazai győzelmek után ezúttal 78-48-ra verte az Olimpiát Brassóban. A hazaiak a második negyed derekáig tartották magukat, ekkor még vezettek 23-21-re. Ezután, a végül 29 ponttal záró Rebekah Gardner vezetésével, beindult a Sepsi-henger, egyre jobban megmutatkozott a két csapat közötti tudásbeli különbség és végül a vendégek több mint magabiztos győzelemmel tették biztossá döntőbeli részvételüket. Érdekesség, hogy az első meccsen Rebeca Tobin volt a Sepsi vezére 27 ponttal, a második találkozón Jovana Pasics 23 ponttal, a harmadikon meg Gardner 29-cel. A három találkozón Orbán Nikolett összesen 21, Kovács Renáta pedig 15 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez.

Szintén söpréssel menetelt a döntőbe a Szatmárnémeti VSK is, amely a hazai 84-64, majd 83-55 után hétfőn Aradon 77-61-re múlta fölül az FCC Baschet együttesét. A döntő találkozó a 3. negyedig volt kiegyenlített, az utolsó tíz percre viszont már jelentős, 64-50-es előnnyel fordultak a szatmáriak. Akiknél Claudia Cuic 30 ponttal járult hozzá a 77-61-es győzelemhez. Az első két találkozón pedig Patricia Bright volt a legeredményesebb szatmári 22, illetve 24 ponttal. Kilin Tünde összesen 11 ponttal segítette csapatát, míg az aradiaknál Fodor Márta 11 pontot hozott össze a három találkozón, Nagy Mirne Ildikó pedig csak az első találkozón lépett pályára, akkor 2 pontig jutott.

A várakozásoknak megfelelően tehát a Sepsi és a Szatmárnémeti VSK küzdhet meg idén is a bajnoki címért. A három győztes találkozóig tartó döntő első két mérkőzését Sepsiszentgyörgyön rendezik május 5-én és 6-án, a harmadik találkozót pedig Szatmárnémetiben május 10-én. A bronzéremért az Arad és a Brassó feszül majd egymásnak.

fotók: www.facebook.com/sic.sepsi / www.facebook.com

A rovat legfrissebb hírei