Vége az alapszakasznak – kialakult az elődöntők párosítása


Három fővárosi és egy erdélyi csapat a legjobb négyben.

A Nagyváradi Crisul uszodájában rendezett tornával véget ért az élvonalbeli román férfi vízilabda-bajnokság alapszakasza, egyben kialakult az elődöntők párosítása is. A legjobb négy csapat közé három fővárosi gárda és a Nagyváradi VSK jutott be.

Érdekes képet mutat az alapszakasz bajnoki tabellája és nem azét, mert a Steaua végzett az élen 75 ponttal, a Nagyvárad a másodikon 54 ponttal, a Dinamo harmadikon ugyanennyi ponttal, a negyedik pedig a Rapid lett 40 egységgel. Sokkal inkább amiatt érdekes, mert a nyolc csapat közül hat 26 meccsel zárta a szezon első részét – a Nagyvárad és az Amefa Arad viszont csak 20 találkozóval. Az ok természetesen a koronavírus, ami miatt az aradiak az első, a nagyváradiak a második buboréktornát voltak kénytelenek kihagyni.

Éppen ezért a pontszámoknál sokkal többet mond, hogy az alapszakaszt a Szabó Istvánnal és Vancsik Leventével felálló Steaua mindössze egy, a Kováts Viktort, Czenk Ferencet és Orsós Richárdot soraiban tudó Nagyvárad pedig két vereséggel zárta. Demeter Szilárd és Kari Péter együttese, a Dinamo viszont már 8 alkalommal maradt alul, a Rapid pedig 12-szer.

Ennek megfelelően kialakult az elődöntők párosítása is, ahol a Nagyvárad a Dinamóval, a Steaua pedig a Rapiddal csap majd össze.

Ami a táblázat alsó felét illeti, a Kolozsvári Politechnika, soraiban Sándor Ádámmal, Biriny Erikkel és Vesa Márkkal, négy ponttal a 7., utolsó előtti helyen zárt, míg az Amefa Arad az utolsón. Mindkét csapatnak egy győzelem és egy döntetlen jött össze a szezon során.

fotó: csmoradea.ro

A rovat legfrissebb hírei