Két jelenlegi és egy korábbi Sepsi-játékos a forduló csapatában


Először nyertek a háromszékiek a FCSB otthonában – ezt a Liga is díjazta.

A Sepsi OSK két labdarúgója is bekerült a rájátszás 3. fordulójának álomcsapatába azt követően, hogy a gárda fennállása során első ízben nyerni tudott a FCSB otthonában. A Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) ideális csapatába egy korábbi Sepsi-játékos is helye kapott.

A román élvonalbeli labdarúgó bajnokságot kiíró LPF szakértői értékelése szerint Bogdan Mitrea „hibátlan teljesítményt nyújtott védekezésben”, ráadásul gólt is szerzett egykori klubja ellen, ezért kiérdemelte, hogy helyet kapjon a forduló álomcsapatának védelmében. Mint ahogy a háromszékiek másik gólszerzője, Claudiu Petrila (fotó) is. A Kolozsvári CFR 20 éves kölcsönjátékosát „korosztálya egyik legjobb játékosának” tarja a LPF hivatalos oldala.

Szintén bekerült az álomcsapatba a Sepsit a nyáron elhagyó Ronaldo Deaconu, aki egy másik erdélyi gárda, a Gaz Metan Medgyes színeiben egy góllal és két gélpasszal járult hozzá a Dinamo 4-1-es kiütéséhez. „Az alsóház egyik legjobb középső középpályása”, írja róla a LPF.

Egy harmadik erdélyi klub, a Hermannstadt is képviselteti magát a forduló csapatában Petrisor Petrescu révén, aki az UTA Arad elleni meccs „legjobb játékosa volt”. A honlap hozzáteszi: a középpályás fontos győzelemhez segítette hozzá csapatát találatával.

Íme a 3. forduló álomcsapata (alsó-és felsőház):
Alexandru Greab (Arges) – Ionut Balaur (Voluntari), Grigore Turda (Arges), Bogdan Mitrea (Sepsi)  - Petrisor Petrescu (Hermannstadt), Dan Nistor (Craiova), Ronaldo Deaconu (Gaz Metan), Claudiu Petrila (Sepsi) – Realdo Fili (Botosani), Daniel Florea (Chindia), Andrei Ivan (Craiova)
edző: Marinosz Uzunidisz (Craiova)

fotó: www.facebook.com/osksepsi

A rovat legfrissebb hírei