Európa-bajnok testvérpár a Steauánál


Az olimpiára hajtó játékos a Bundesligát hagyta ott a katonacsapatért.

Az ACS Steaua csapatában folytatja pályafutását Szőcs Bernadett és bátya, Hunor, adta hírül a klub honlapja. A két marosvásárhelyi születésű asztaliteniszező jelenleg a román válogatottal Nantes-ban tartózkodik, az asztalitenisz Európa-bajnokságon.

Az 1995-ben született Bernadett jelenleg a 17. a világranglistán, egyben a második legjobb európai játékos az osztrák Sofia Polcanova mögött, aki egy hellyel előzi őt meg a rangsorban. Amelyen rajtuk kívül nincs is európai az első húszban, csak dél-kelet ázsiai asztaliteniszező.

A 24 éves kiválóság már utánpótláskorban sorra nyerte az Európa-bajnokságokat, 2017-ben Luxemburgban pedig a kontinens csúcsára is felért csapatban, egy évvel később pedig a Europe Top 16-ot sikerült megnyernie.

A nála három évvel idősebb bátyja, Hunor szintén többszörös utánpótlás Európa-bajnok. A legutóbbi öt évben a német Bundesligában szereplő Werder Brement erősítette. Ő jelenleg a 112. a világranglistán, ezzel Majoros Bence (89.) után a második legjobb magyar, Ovidiu Ionescu (52.), valamint Cristian Pletea (71.) után pedig a harmadik legjobb román(iai) asztalitenisző.

A Szőcs-testvérek a román bajnokságban, a Román Kupában és az európai Szuperligában képviselik majd a Steaua színeit, míg a román válogatott tagjaiként céljuk a tokiói olimpiai kvalifikáció megszerzése.

 

A rovat legfrissebb hírei