Három magyarral a kezdőben kapott ki a Sepsi Moldvában


„Röplabdázott” a Chindia kapusa, a Targoviste mégis megverte az Aradot.

Két remek győzelem után vereséget szenvedett a román élvonalbeli labdarúgó bajnokság felsőházi rájátszásának 5. fordulójában a Sepsi OSK, míg az alsóházban zsinórban harmadszor is pont nélkül zárt az UTA Arad.

A listavezető FCSB (2-1) és a Clinceni (1-0) elleni győzelmek után magabiztosan utazhatott Botosani-ba a Sepsi. A háromszékiek deklaráltan úgy kalkuláltak, hogy a moldvaiak elleni párharc tétje a pontok mellett a negyedik hely megszerzése is lehet. Leo Grozavu vezetőedző ezúttal Niczuly Roland mellett Csiszér Balázst és Kovács Lórántot is a kezdőbe jelölte. Igaz, Csiszér a 23. percig, Kovács pedig a szünetig lehetett a pályán.

Mozgalmas első félidőt vívott egymással a két csapat, amelyben mind Eduard Papnak, mind Niczulynak bőven akadt védeni valója. Gól viszont csak egy született: a francia Hervin Ongenda a 15. percben éles szögből bombázott a léc alá.

A szünet után az albán Realdo Fili rögtön kettőre emelte a hazaiak előnyét szintén meglehetősen éles szögből (49.), de újabb öt perccel később Anass Achahban lövésébe Andrei Patache ért bele szerencsétlenül, így a labda saját csapatának hálójába vágódott. Mi több, Achachbar előtt az egyenlítés lehetősége is megadatott, de Pap kapus védeni tudott.

A Sepsivel ellentétben az alsóházban vitézkedő UTA két vereséggel a háta mögött fogadta a Chindiát, az aradiak pedig ezúttal sem tudtak pontot szerezni. A vendégek Paul Iacob remek távoli lövésével teljesen megérdemelten szereztek vezetést a 62. percben. Bálint László tanítványai csak ezt követően tértek magukhoz és ki is egyenlíthettek volna, főleg, amikor Mihai Aioani inkább röplabdázóként, mintsem kapusként oldott meg egy lecsúszott beadást.

 

fotó: bzb.ro

 

A rovat legfrissebb hírei