Helyzetekig jutott az FK


Megint az a fránya helyzetkihasználás.

A Román Labdarúgó Szövetség mogoșoaia-i sportbázisán kiváló gyepszőnyegen és nyári melegben – este 8-kor is 23 Celsius fok volt – vette kezdetét a Bukaresti Rapid – FK Csíkszereda találkozó a román labdarúgó-bajnokság másodosztályának felsőházában.

Bara már a második percben távoli lövéssel próbálkozott, de a labda a kapufa mellett egy méterrel suhant el. A 15. percben Pintér Norbert egyedül törhetett kapura, de lövése centikkel mellé ment, és a Rapid szinte azonnal büntetett. A következő pillanatban Csürös Attila és Rares Ilie ütközésére tizenegyest ítélt Catalin Popa játékvezető, Catalin Hlistei pedig higgadtan értékesítette. A folytatásban Sefer és Rareș Ilie lövései nem jelentettek gondot Gyenge Szilárdnak, akárcsak Bara és Jebari távoli lövései, vagy Csürös fejese, amit Moldovan hárított.

Szünetben Valentin Suciu cserére szánta el magát és Pintér Norbert helyett érkezett az előző mérkőzéseken halványan teljesítő Juan Francisco Bauza. A félidő első helyzete a Rapidé volt, Bălan 18 méterről elvégzett szabadrúgása kevéssel kerülte el a csíki kaput. Az 54. percben Schieb előtt is adódott egy helyzet, de Moldovan bravúrral védte a rövid sarokra lőtt labdát. Ezt követően az FK mestere kockáztatott és a középhátvéd Csonka helyett egy újabb támadó szellemű játékost Mészárost küldte be. Tíz perccel később Apró fejesénél Moldovan hatalmasat védett, de ebből ismét a hazaiak jöttek ki jól, hisz a jobb oldalon előretörő Sefer kapu elé ívelt labdáját Bălan senkitől se zavartatva magát, bevágta.

A kétgólos hátrány lélekben talán megtörte az FK-t, de a játékban ez nem látszott, hisz újabb helyzeteket sikerült kidolgozni. Apró szabadrúgása jól helyezett volt és próbálta meglepni Moldovant, de a Rapid kapusa remekül védett. Nem sokkal később Pănoiu a jobboldali kapufát találta el, majd Ioniță is helyzetbe került, de ezekből már nem lett gól.

Az FK-tól Mészáros, Apró, Rotar és Bauza előtt adódott némi lehetőség, de a szépítés se jött össze. A vereség ellenére négy fordulóval a rájátszás vége előtt három pont választja el az FK-t az osztályozót érő negyedik helytől.

Ez köszönhetően annak, hogy a Temesvári ASU Poli hazai környezetben 2–1-re győzte le a Dunarea Calarasi csapatát. A forduló „rangadóján” az U Craiova 1948 magabiztosan 4–2 arányban verte a CS Miovenit.

Liga 2, felsőházi rájátszás, 6. forduló
Bukaresti Rapid – FK Csíkszereda 2–0 (1–0)
Gólszerzők:
Cătălin Hlistei (17. - büntetőből), Adrian Bălan (66.).

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei