Életben maradt a Brassó


0–3-ról nyertek.

Két nagyszerű győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata Brassóban a Corona vendégeként a román bajnokság fináléjában. A két idegenbeli mérkőzés kiegyensúlyozott csatát hozott, ahol a jobb kapusteljesítmény, illetve a remek helyzetkihasználás két győzelmet ért.

Ennek fényében úgy léphetett pálya a kék-fehér alakulat a döntő harmadik mérkőzésen, hogy amennyiben ezt is behúzzák, akkor bajnoki címet ünnepelhetnek.

Ennek eredményeképpen a Jason Morgan-Hozó Levente edzőpáros által felkészített csíki legénység nagyon határozottan kezdett és már az első percektől kezdve igyekeztek irányítani a mérkőzést. Igaz miközben Polc ketrece előtt is adódtak lehetőségek, addig a párharc során remeklő Adorjánnak is volt tennivalója.

A harmad második felére átlépve viszont már a gólok is jöttek. A 12. percben előbb Fodor volt eredményes, majd két percre rá kettős előnyben Taratuhin passzolt a hálóba egy sakk-matt akció végén, hogy végül két másodperccel a felvonás vége előtt Tousignant is eredményes legyen.

A második felvonást nagyon erősen kezdték a hazaiak, gyakorlatilag a saját kapujuk elé szegezték a brassóiakat, akiket Polc tartott életben ezekben a percekben. Sorjáztak a nagyobbnál nagyobb lehetőségek, de minden kimaradt.

És ahogy ilyenkor lenni szokott a kihagyott helyzetek visszaütöttek.

A 27. perctől elkezdődött a brassói feltámadás. A Cenk alattiak a hátralevő 13. percben öt alkalommal is betaláltak Adorján ketrecébe, míg közte csak egy csíki találat született. Ez azt jelentette, hogy a záró harmadra egygólos előnnyel vághat neki a Brassó.

Amely első perceiben oda-vissza hokit láthattunk két remek kapusteljesítménnyel. Polc tette a dolgát, míg a hazai oldalon az Adorjánt váltó Szamankov is több ziccert hárított. Az 53. percben jött az egyenlítés: kettős emberelőnyben Wishart talált be. A hazai öröm három percet tartott. Az 56. percben a Sportklub elcserélte magát és ezt a mesterhármast jegyző Fowlie ismerte fel, becsapva Szamankovot.

A hajrára a kék-fehérek mindent megtettek az egyenlítés érdekében. Nagyon közel jártak az újabb gólhoz, de csak felsővasat találtak, gólt már nem.

A Sportklub csak saját magát okolhatja, hogy nem sikerült behúznia a meccset és egyben lezárnia a párharcot. Életben maradt a Brassó és most a lélektani előny náluk van.

A felek ma este 18.30 órától újfent Csíkszeredában csapnak össze. A Sportklubnak egy meccskorongja maradt a bajnoki győzelemhez.

Bronzérmes a Galac
A Gyergyói HK mindkét galaci mérkőzését elveszítette Galacon, így azzal a tudattal léphetett jégre a kisdöntő harmadik meccsén – hazai környezetben –, hogy nem szabad hibázniuk ellenben véget ér az idény számukra, időnap előtt.

Az első harmadban még döntetlenre álltak a felek ám a második felvonástól változott minden. A vendégek egy alkalommal egyenlő létszám mellett, míg kétszer fórban találtak be Ruczuj ketrecébe. Ekkor gyakorlatilag eldőlt a meccs és a párharc sorsa is.

Román bajnokság, döntő, 3. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 5–6 (3–0, 1–5, 1–1)
Gólszerzők:
Fodor Csanád (12.), Andrej Taratuhin (15.), Becze Tihamér (20.), Judd Blackwater (31.), Ty Wishart (53.), illetve Cody Carlson (27.), Cody Fowlie (31., 33., 56.), Josh McFadden (32.), Radim Valchar (38.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Csíkszeredai Sportklub javára.

Román bajnokság, kisdöntő, 3. mérkőzés
Gyergyói HK – Galaci VSK 3–6 (2–2, 0–3, 1–1)
Gólszerzők:
David Basaraba (2.), Kozma Zsolt (10.), Shawn St. Aman (51.), illetve Patrik Machala (8.), Alekszander Nyezsnyamov (15., 52.), Konsztanin Makarov (25., 32.), Anton Butucsnov (39.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Galaci VSK javára.

Fotó: Daniel Maximilian Milata

A rovat legfrissebb hírei