Sepsiszentgyörgyről Kolozsvárra


A bajnoki címvédőnél folytatja pályafutását a Sepsi kapitánya.

 Elhagyja nyáron a Sepsi OSK csapatát Rasid Buhenna, a gárda csapatkapitánya a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR-hez igazol.

„Igaz, aláírtam a CFR-hez”, idézi az algériai védő a francia sajtónak tett nyilatkozatát a Gazeta Sporturilor. „Le fog járni a szerződése és nem vagyok benne biztos, hogy nem-e írt már alá hozzájuk”, indokolta néhány hete Leo Grozavu, a Sepsi vezetőedzője is, hogy miért maradt ki Buhenna a CFR ellen 1-0-ra elveszített mérkőzésen a csapatból.

A 29 éves középső védő a skót Dundee Unitedtől érkezett Sepsiszentgyörgyre 2018-ban. Ezt megelőzően Algériában, illetve alsóbb osztályú francia, belga és angol klubokban szerepelt. A Sepsi színeiben 60 alkalommal lépett pályára, ezeken négy gólt szerzett. A mértékadó transfermarkt.de 650.000 euróra becsüli piaci értékét – amely soha nem volt még ilyen magas pályafutása során.

A francia sajtónak adott nyilatkozatában Buhenna elismerte, három román klub is érdeklődött iránta. Azért döntött a CFR mellett, mert a „klub évről évre fejlődik és rendszeresen részt vesz az európai kupákban. Nagy kihívás ez számomra és remélem, ezzel a lépéssel közelebb kerülhetek a válogatotthoz is”, mondta a korábbi 2-szeres U23-as algériai válogatott.

Kolozsváron nem lesz azonban könnyű dolga bekerülni a csapatba, hisz a „vasutasok” keretében jelenleg öt középső védő is található. Igaz, a tunéziai Sziam Ben Juszef és Andrei Burca mellett a brazil Paulo Vinicius augusztusban már 37 éves lesz, a francia Mike Cestor október óta sérült, Denis Ciobotariu pedig csak elvétve kapott eddig lehetőséget. Ehhez még hozzátartozik, hogy az eredetileg jobbszélső védő Cristian Manea is gyakran játszik középen és a nyáron visszatér a spanyol második osztályú Ponferradinában alapembernek számító Alexandru Pascanu is…

Érdekesség, hogy az utóbbi hónapokban jelentésen megnőtt a játékosmozgás a két klub között, hiszen jelenleg Jesus Fernandez kapus, Catalin Golofca és Claudiu Petrila a CFR kölcsönjátékosaként szerepel Sepsiszentgyörgyön, míg Nicolae Carnat a Sepsi játékosaként Kolozsváron.

fotó: lagazettedufennec.com

 

A rovat legfrissebb hírei