Európa Kupa döntő udvarhelyiekkel


Varasdra utaznak.

Keményen készül a Székelyudvarhelyi ISK-FSK férfi asztalitenisz csapatának minden tagja a május 12-15. között sorra kerülő Európa Kupa döntő tornájára. A részvételi jogot a hazai rendezésű csoportkört követően sikerült kivívni. Az FSK a György Szilárd, Sebastian Loso, Cservik Krisztián, Tamás Szabolcs felállításban utazik a horvátországi Varasdra, ahol a négy napos rendezvényen 14 európai top klubcsapat vesz részt. Nyolc csapat az Európa Kupa első fordulójából jutott a döntőbe, míg hat csapat a Bajnokok Ligájából érkezik, ezen csapatok a negyeddöntőkben búcsúztak.

A torna buborék rendszerben lesz megrendezve az Európai Asztalitenisz Szövetség járványügyi protokollja szerint, az első fázisban selejtező csoportok lesznek kialakítva, amelyeknek a sorsolása május 10-én lesz megejtve a helyszínen. A csoportokat követően az első két helyezett jut tovább, a negyeddöntőktől kezdve már kieséses rendszerben zajlik a döntő. Nézők nélkül rendeződik a torna, de szurkolóink minden mérkőzést élőben követhetnek, hiszen az ETTU hivatalos internetes oldalán az egész torna élőben lesz közvetítve.

A döntőbe jutott csapatok
Az Európa-kupából: PTE-PEAC Kalo-Méh (magyar), Top Spin Messina (olasz), STK Libertas Marinkolor (horvát), ISK-SZAK Székelyudvarhely (romániai), Asisa Borges Vall (spanyol), TTSC UMMC-ELEM (orosz), Solex-Consult Wiener Neustadt (osztrák), SK Vydrany (szlovákiai).
A Bajnokok Ligájából: Post SV Mühlhausen 1951 (német), TTC Enfireex Ostrava (cseh), AS Pontoise Cergy TT (francia), de Boer Traverzo (holland), SPG Walter Wels (osztrák), Leka Enea TDM (spanyol).

Fotó: szak.ro

A rovat legfrissebb hírei