Sepsi OSK: Hatalmas győzelem


Kijavították a Botosani elleni botlást.

A negyedik helyezett Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a harmadik CSU Craiova alakulatát fogadta a román labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásában. A visszavágók első játéknapján, amely hétközire volt programálva, a háromszékiek célja az volt, hogy kijavítsa a legutóbbi fordulóban Botosaniban becsúszott botlását és megpróbálja beérni a közvetlen riválist a harmadik helyért zajló küzdelemben.

A Sepsi OSK győzelmi szándékkal állt fel és Leo Grozavu mester öt helyen változtatott a kezdő tizenegyen. Ennek megfelelően nyílt sisakos játék alakult ki, hogy az egyik, hol a másik kapu votl veszélyben. Az komolyabb helyzet a hazai oldalon született, de Dumiter jól helyezett fejesét hárította Pigliacelli, majd a túloldalon Ivan hatalmas helyzetben csúnyán lőtt mellé. A csattanó a félidő végére maradt, amikor Mitrea fejelt a hálóba Pigliacelli rossz kijövését követően.

A második 45 perc is intenzív játékot hozott. A vendégek ezúttal könnyebben robogtak át a Sepsi középpályáján, de mégis a hazaiak voltak veszélyesebbek. A 67. percben Safranko közel volt a második gólhoz, de erőtlen lövése elment a kapufa mellett.

Az utolsó 15 percre kockáztatott a Craiova, nagyon nyomott az egyenlítő találatért, de a piros-fehérek remekül védekeztek, majd bevitték a döntő találatot. A két csereember Golofca és Petrila hozta össze a találatot a 90+4. percben, Utóbbi mattolta az olasz hálóőrt.

Liga 1., felsőházi rájátszás, 6. forduló
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – CSU Craiova 2–0 (1–0)
Gólszerzők:
Mitrea (45.), Petrila (90+4.)

Fotó: prosport.ro

A rovat legfrissebb hírei