Brassóba került a bajnoki cím


Drámai küzdelem.

Két brassói és két csíkszeredai mérkőzést követően az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2–2 volt a román jégkorong-bajnokság fináléjában. A döntő mindent eldöntő összecsapására pedig a Cenk alatti városban került sor a két rivális – Brassói Corona és Csíkszeredai Sportklub – között,

A döntő párharcait a csíki alakulat kezdte jobban és két mérkőzést követően 2–0-ra is vezetett. Sőt a harmadik meccsen már 3–0-ra, illetve 4–2-re is vezettek a kék-fehérek és gyakorlatilag 30 percre voltak a bajnoki címtől. Majd ekkor összeomlottak. Hihetetlenül és veszítettek, akárcsak a negyedik összecsapáson.

Így az ötödik találkozó előtt a lélektani előny már a Coronánál volt. És ezt igyekeztek kihasználni. Ennek megfelelően nagyon jó szellemben álltak bele a találkozóba, alaposan meglepve a kék-fehéreket, az agresszív letámadásukkal. A Corona a feltolt védekezésének köszönhetően mondhatni végig dominálta az első 20 percet és ennek kétgólos előny volt a jutalma. Nem érdemtelenül- A Sportklub a harmad végén kezdett éledezni és kijönni a szorításból, hogy végül Loginov kapuvasa után Blackwater találjon be.

A második felvonás egyenlő erők küzdelmét hozta. Hol az egyik, hol a másik csapat kerekedett a másik fölé, de újabb gólt a csíkiak szereztek Blackwater révén. Mindezt azok után, hogy a gólt megelőzően Gliga vasat talált.

Így döntetlenről kezdődhetett a záró felvonás. Ennek legelején Loginov mattolta Polcot megfordítva az állást. Sőt kettő is lehetett volna közte, de Tousignant találatát érvénytelenítették a játékvezetők. A Sportklub az előny tudatában jobban játszott, de majd átadta a kezdeményezést a vendéglátóknak és a minimalista hokira törekedtek.

És ebből nem jöttek ki jól.

Az 53. percben Loginov játék késleltetésért kapott két percet. A kiegészülés pillanatában egy szerencsésen megpattanó korong Klempa elé került, aki egyenlített. Alig egy perc múlva megint Loginov hibázott. A félpályánál korongot veszített és Fowlie végigvitte a szólóját a kinyíló vendég védekezés mellett. A Sportklubon volt a sor, hogy megrázza magát, csakhogy ez már nem sikerült.

A Corona a győzelmével a bajnoki címet is behúzta. A csíki hokisok pedig most igazán érezhetik a súlyát annak, hogy a döntő harmadik meccsét 3–0-s vezetésről kiengedték a kezükből...

A két csapat kiemelkedett úgy a román bajnokság, mint az Erste Liga mezőnyéből. A Corona a Román Kupát, illetve a román bajnokságot húzta be a Sportklub kárára, míg a csíkiak az Erste Liga trófeát hódították el a Brassóval szemben.

Román bajnokság, döntő, 5. mérkőzés
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 4–3 (2–1, 0–1, 2–1)
Gólszerzők:
McFadden (9.), Gliga (12.), Klempa (55.), Fowlie (56.), illetve Blackwater (20., 31.), Loginov (41.).
A párharc végeredménye: 3–2 a Brassó javára.

Fotó: Daniel Maximilian Milata

A rovat legfrissebb hírei