Kapushibákon ment el a három pont


Távolabb a feljutás reményétől…

 Remek időben vette kezdetét Csíkszeredában az FK Csíkszereda – CS Mioveni összecsapás a labdarúgó másodosztály felsőházi rájátszásának hetedik fordulójában.

A találkozó első helyzete az egykoron Csíkszeredában is megfordult Veress Szilárd kezdőrúgásával kezdődött, aki jelenleg és Miovenit erősíti. Gólt viszont rögtön az első akcióból a házigazdák szereztek. Jebari nagyszerű indításával ugyanis Casiadi Bakó Soma lépett ki és lőtte a hosszú alsóba a játékszert.
 
A folytatásban egy szögletet követően Bauza fejese kevéssel ugyan, de fölé száll, majd Kelemen kétszer is útját állja az ígéretes Mioveni helyzetnek. A 37. percben jött az egyenlítő találat egy hatalmas kapushibát követően: egy egyszerűnek tűnő labdát kiejt a kezéből és a szemfüles Blănaru egyenlített. Sovány vigasz ugyan, de két perc múlva Isfan veszélyes lövését Rybánsky semlegesítette.
 
Szünet után az első komolyabb helyzet a Mioveni előtt adódott, Rusu lövése veszélyes volt, de Rybánsky bravúrral blokkolja. Az 51. percben ismét vezetést szerez az FK, Bauza remekre szabott baloldali beadására Pintér érkezik és a jobb alsóba gurít.
 
Három perc múlva Pintér duplázhatna, fejese kevéssel ugyan, de mellé megy, akárcsak a vendégektől Oancea távoli bombája. Az elkövetkező percekben Rădescu többször is veszélyezteti a csíki kaput, miközben Mészáros megkapja második sárga lapját, és tíz emberrel marad az FK.
 
A 87. percben Blănaru futhat kapura egyedül, de Rybánsky jól jön ki a kapuból és a tizenhatos sarkánál elcsípi a labdát. A végjátékot jobban bírják a vendégek és a 91. percben egy jobb oldali beadást követően Coman a kapufa torkából bevágja, ezzel pedig a Mioveni másodszor is egyenlített. Ezúttal is Rybánszki hibája kellett a gólhoz.
 
A nap további meccsein az első két helyen álló Craiova és Rapid egyaránt vereséget szenvedett. A Craiova Temesváron, míg a Rapid Calarasion kapott ki. Előbbiek 2–1-re, utóbbiak 3–2-re.
 
Ezen eredményeknek köszönhetően az FK visszacsúszott a felsőházi utolsó helyére és nagyon távolra kerültek az első ligába való jutástól.
 
Liga 2., felsőházi rájátszás, 7. forduló
FK Csíkszereda – CS Mioveni 2–2 (1–1)
Gólszerzők: Casiadi (1.), Pintér (51.), illetve Blănaru (37.), Coman (90+1.).
 
Fotó: fkcsikszereda.ro / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei