Történelmi nagybányai érem – Kerekes is részt vállalt a sikerben


Esélyesként indultak, harmadikak lettek, de így is történelmet írtak!

Nem sikerült a bravúr, de így is történelmet írt a Nagybányai Minaur női kézilabda-csapata: azzal, hogy 33-31 arányban legyőzte a dán Ikast Herninget az EHF Európa Liga kisdöntőjében, megszerezte a klub történelmének első nemzetközi érmét. Az elődöntőben és a döntőben ugyan nem lépett pályára, de Kerekes Éva is kivette részét a sikerből.

A szezon elején az EHF szakemberei a Minaurt tartották a második számú kontinentális sorozat legfőbb esélyesének, ennek megfelelően a nagybányaiak be is masíroztak az Európa Liga négyes döntőjébe. Amelyet végül az EHF a máramarosi városban rendezett meg, így Kerekesék a végső torna favoritjai lettek. Még úgy is, hogy nézők nélkül zajlottak a mérkőzések.

A pályán azonban borult a papírforma, az első elődöntőben ugyanis a negyedikként rangsorolt francia Nantes a 96. másodperctől kezdődően végig vezetett a házigazda Minaur ellen és végül 36-34-re nyert. Érdekesség, hogy ugyanennyi lett a másik elődöntő végeredménye is, amelyen a Siófok a dán Ikast Herninget intézte el.

A vasárnapi bronzcsatában aztán úgy tűnt, megismétlődik a szombati elődöntő forgatókönyve. Ugyan a Minaur – Kovács Magdolna másodedzővel a kispadon - szerzett vezetést, ám ezt követően a Herning rögtön fordított és az 52. percig vezetett. Ekkor viszont Linn Blohm 27-27-re egyenlített, majd Cristina Popa a vezetést is megszerezte a nagybányaiaknak. A dánok edzője ekkor levitte a kapusát és hét mezőnyjátékossal próbálkozott, de ez a visszájára sült el, még Filippa Idehn kapus is gólt dobott.

A vége tehát 33-31 lett a Minaur javára, amely ezzel megszerezte a klub első európai érmét. Ugyan a Final Fourra nem nevezték, de a sikeres menetelésből Kerekes Éva is kivette a részét. A 20 éves zetelakai szélső két mérkőzésen léphetett pályára, a Storhamar elleni csoportmeccsen és a Dunarea Braila elleni negyeddöntőn, utóbbin gólt is lőtt.

Az Európa Ligát végül a Nantes nyerte meg, amely a döntőben fölényes, 36-31 arányú győzelmet ért el a Siófok ellen.

fotók:www.facebook.com/angela.angi.52

A rovat legfrissebb hírei