Első ligás ellenfelet kapott a Szejke SK


Buboréktorna majd Fina Four.

Huszonhét csapat részvételével rendezik meg idén a férfi kézilabda Román Kupát. Az első buboréktornára május 24-27. között kerül sor, amely során egyenes kiesési rendszerben lehet előrejutni egészen a Final Fourig. A buboréktornának Bukarest fog otthont adni.

A mezőnyben ott van a másodosztály frissen megnyerő Székelyudvarhelyi Szejke SK is, amely a legjobb tizenhat közé jutásért a CSM Vaslui ellen fog megküzdeni. Azzal a Vasluial, amely a tizenöt csapatos Bölények Ligájában a 11. helyet foglalja el. A 27 meccsből 11-et megnyert, 15-öt elveszített és egy döntetlent ért el. A Sipos Lóránt által felkészített udvarhelyi csapat, amennyiben továbbjut – bravúr kell ehhez – akkor a Bukaresti CSM lesz az ellenfél.

A torna első körében a Bukaresti Dinamo, a Tordai Potaissa, a Nagybányai Minaur, a Konstancai Dél-Dobrudzsa és a Bukaresti CSM együttesei játék nélkül jutnak tovább. A honi szakszövetség ezen öt csapatot, mivel európai kupában voltak érdekeltek, zöld kártyával juttatta tovább a második körbe.

Tavaly nem rendeztek Román Kupát.

Első kör
Bákósi CSM – Resicabányai VSK
CS Poli Iasi – HC Buzau
Székelyudvarhelyi Szejke SK – HC Vaslui
CSU Tg. Jiu – Segesvári VSK
CSU Suceava – CSU Poli Temesvár
SCM Poli Temesvár – CSU Pitesti
Bukaresti Steaua – Kolozsvári U
CS Magnum Botosani – CSU Craiova
CSM Medgidia – Fogarasi VSK
CSM Ploiesti – CSM Focsani
CSM Alexandria – Nagyváradi VSK

Fotó: kezilabda.ro

A rovat legfrissebb hírei