Ötödször ünnepelhet a Sepsi, magyarok a dobogó valamennyi fokán


Idén is elmaradt a trónfosztás, így végeztek az erdélyiek.

Nincs új a nap alatt! Legalábbis a román női kosárlabdában, a Sepsi SIC csapata ugyanis a várakozásoknak megfelelően a döntő negyedik mérkőzésén 65-56-ra legyőzte a trónkövetelő Szatmárnémeti VSK együttesét és megszerezte fennállása ötödik bajnoki címét.

Az alapszakaszt is simán megnyerő háromszéki gárda az esélyeknek megfelelően hazai pályán két győzelemmel (69-68, 73-50) kezdte a három győzelemig tartó párharcot, a harmadik találkozót viszont meglepően simán, 74-54-re elveszítette, immár Szatmárnémetiben. Fel is csillant a szatmáriak szemében a remény….

A hazaiak még a negyedik meccs nagyszünetében is reménykedhettek, az első két negyed után ugyanis 35-32-re vezettek kedd este. Az utolsó két játékrészben viszont már csak 9, illetve 12 pontot engedélyezett ellenfelének a Sepsi, amely így 65-56-ra nyert és besöpörte ötödik bajnoki címét. Soraiban a döntő találkozón 8 pontig jutó Orbán Nikoletttel, valamint Kelemen Kincsővel és Kovács Renátával. A szatmári oldalon Kilin Tünde tehát ezüstéremnek örülhet.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára is felállhatott magyar játékos, a Nagy Mirne Ildikó és Fodor Márta fémjelezte Arad ugyanis magabiztosan söpörte be a bronzérmet az Olimpia Brassó ellenében.

Ami a többi erdélyi együttest illeti, a Kolozsvár a hetedik, a Kézdivásárhely a kilencedik, a Nagyváradi Rookie pedig az utolsó, tizenkettedik helyen zárta a szezont.

A rovat legfrissebb hírei