Zorán Mikes: Megkönnyebbültem és örülök


Egy bajnoki győztes tréner szavai.

Összesítésben 3–1-re nyerte a női kosárlabda-bajnokság döntőjét a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC alakulata, amely a Szatmárnémeti VSK-t fektette két vállra.

A háromszéki alakulat trénere, Zorán Mikes, mindent megnyerte az idei belföldi kiírásban. Méltán büszke az egész csapatára.

– Most, hogy sikeresen zártunk egy nagyon körülményes idényt, hiszen a járvány miatt a szurkolók nem lehettek velünk, elmondhatom, hogy megkönnyebbültem és örülök. Büszke vagyok a csapatra és a szakmai stábra, hiszen jól reagáltunk, miután a jelenlegi bajnokságban először kikaptunk. Karaktert mutattunk, felálltunk a harmadik mérkőzésen elszenvedett vereség után, emelt fővel megakadályoztuk, hogy egy rosszul sikerült meccs tönkretegye mindazt, amit felépítettünk ebben a szezonban.

A negyedik mérkőzés igazi csapatmunka volt, amit nagyon értékelek, ugyanis a pályán lévő játékosok a kispadról nagyszerű biztatást kaptak. Tudtuk, hogy csak együtt vagyunk képesek a legtöbbet kihozni magunkból, csak így nyerhetünk. A mérkőzések nagyon nehezek voltak, taktikailag és fizikailag is megterhelőek. Gratulálok a Szatmárnémeti csapatának, mert kemény ellenfélnek bizonyultak, mindent megtettek annak érdekében, hogy fordítani tudjanak. Úgy gondolom, megérdemelten lettünk bajnokok, mert az eredményeink egész idényben jók voltak. Sok mindent elértünk ebben a szezonban, a bajnoki cím csak a cseresznye a tortán.

Nagy bánatunk, hogy a szurkolók és a nézők nem lehettek velünk, viszont bízom benne, hogy boldoggá tettük őket. Ha már nem lehettünk együtt és nem ünnepelhettek velünk, remélem, legalább büszkék csapatunkra, mert egész idényben értük játszottunk, és mindennap a legjobbunkat nyújtottuk.

Köszönöm a vezetőségnek, hogy ezekben a nehéz időkben mindent megkaptunk, amire szükségünk volt, és remélem, a bizalmuk töretlen maradt irányunkba. Most ránk fér egy kis pihenés, majd elkezdjük megalkotni a terveket a jövőre nézve, hiszen a célunk, hogy megtartsuk azt a szintet, ahová elértünk, és ha lehetséges, minden évben magasabbra tegyük a lécet. –
fogalmazott a tréner.

Fotó: Sepsi SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei