Nagy győzelmet aratott a Nagyszeben, életben tartotta reményeit


Az egykori portugál utánpótlás-válogatott volt az erdélyiek jászvásári sikerének záloga.

Életben tartotta bennmaradási esélyeit a Hermannstadt labdarúgó csapata, miután az alsóházi rájátszás 8., azaz utolsó előtti fordulójában 1-0-ás győzelmet aratott a Poli Iasi otthonában.

Az erdélyiek győzelmének záloga egyértelműen Cristiano Pereira Figueiredo volt. A Münchenben született, korábban a portugál U21-es válogatottban is pályára lépő kapus több nagy védést is bemutatott – a legnagyobbat minden kétséget kizáróan az élénk első negyedóra végén. A másik oldalon viszont a moldovai Ianos Branza kapus leginkább a hazaiak idegeit borzolta.

A találkozó egyetlen találata a 78. percben esett, amikor Baba Alhassan szépen játszott össze Borja Mayorallal, majd megszerezte első román élvonalbeli győzelmét.

Aminek köszönhetően a Poli Iasi már biztosan az utolsó helyen végzett és kiesett. A Hermannstadt maradt ugyan az utolsó előtti helyen, de hátránya csak egy pontra olvadt az Astra mögött, amely 3-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Voluntaritól. Amennyiben az utolsó fordulóban a nagyszebeniek legyőzik a második helyezett, ám tét nélkül játszó Argest, az Astra pedig nem tud nyerni az osztályozó elől menekülő Viitorul otthonában, akkor az erdélyiek megmenekülnek az egyenes ági kieséstől. Esélyt kapva arra, hogy kiharcolják a bennmaradást az osztályozón.

 fotók: www.facebook.com/hermannstadt.fc

A rovat legfrissebb hírei