Többen lehetnek, mint 13.000


Ez sok mindentől függ…

 Nézők előtt rendezhetik a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit Bukarestben, dőlt el már korábban a román kormány tájékoztatása szerint. Ugyanakkor az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is kérte az államokat, hogy a mérkőzéseket nézők előtt rendezhessék.

A román kormány korábban úgy határozta meg, hogy a három csoportmérkőzések és egy nyolcaddöntő találkozónak otthont adó National Arénában a férőhelyek 25 százalékára enged be nézőket. Azaz 13.000 szukrolót.
 
Ez könnyen meglehet, hogy változni fog, legalábbis a nyolcaddöntőre. Minderről Novák Károly Eduárd a Sport- és Ifjúsági Minisztérium vezetője számolt be.
 
– Optimisták vagyunk a nézők jelenlétét illetően az EURO 2020 meccsein.  Az EURO 2020 koordinálásáért és szervezéséért felelős tárcaközi bizottság ülését vezettem ma, és jó híreket hozok! A megbeszélés során megvitattuk annak lehetőségét, hogy az akkor hatályban lévő intézkedésektől függően, a nyolcaddöntő utolsó meccsén a korábban megbeszélt 13 ezernél több néző vehessen részt. Avagy, ha a kormány engedélyezi a mérkőzés napján, hogy a stadiont több mint 25%-át nézők foglalhassák el, akkor az Arénában akár több ezerrel lehetnek többen. Ez természetesen a járvány alakulásától és az oltáskampány sikerétől függ. 
Egy másik jó hír, hogy ezeket a plusz helyeket mind-mind romániai, beoltott szurkolók foglalhatják el. A találkozó során bemutatott összes többi intézkedés bizalommal tölt el, hogy egy igen emlékezetes esemény lesz ez, ami nemcsak hatalmas öröme lesz a sportrajongóknak, de jó hírünket is viszi. – fogalmazott a miniszter.

A rovat legfrissebb hírei