Esélyt adott a Craiova a Sepsi OSK-nak


Oltyán kupagyőzelem.

 Ploiestien rendezték a labdarúgó 2020/2021-es idény Román Kupa fináléját, ahová a Liga 1 bronzérmese a CSU Craiova, illetve az első ligától nemrég búcsút intő Astra Giurgiu jutott be.

A találkozót Háromszéken, a Sepsi OSK szurkolói és csapatai is élénk figyelemmel követhették, hiszen számukra is fontos volt, hogy ki nyeri a találkozót. Craiova győzelme esetén ugyanis esélyt kaphatnak arra, hogy kivívják az európai kupaporondon való indulási jogot, míg az Astra sikere ezt felülírta volna.
 
A mérkőzés jól indult craiovai szempontból, hiszen Ivan már a 14. percben megszerezte a vezetést. Alig három perc múlva az Astra egy vitatható büntetővel egyenlített. Az első ligától búcsúzó alakulat nem adta olcsón a bőrét és 90 percen át partiban volt esélyesebb ellenfelénél. A rendes játékidő nem hozott döntést.
 
A hosszabbítás első perceiben Boe-Kane találatával már az Astranál volt az előny. Ekkor viszont feltámadt a Craiova. Nistor a 100. percben egy bombagóllal egyenlített, majd hosszabbítás második félidejében Screciu a győztes találatot is megszerezte.
 
A Craiova kupagyőzelme egyben azt is jelenti, hogy a Sepsi OSK megkapta az esélyt az UEFA Európai Konferencia Ligába való indulási jog kivívására.
 
Ehhez május 30-án egy egymeccses párharcban le kell győzze a Viitorul Konstanca – Chindia Targoviste találkozó győztesét. Utóbbi összecsapást május 26-án rendezik.
 
Román Kupa, döntő
CSU Craiova – Astra Giurgiu 3–2 (1–1, 1–1) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Ivan (14.), Nistor (100.), Screciu (113.), illetve Gaman (17.), Boe-Kane (93.).
 
Fotó: fanatik.ro

A rovat legfrissebb hírei