Drámai körülmények közepette búcsúzott a Lénárdfalva


A mindössze 1200 fős kisközség kalandja egy év után véget is ért a román második vonalban.

Kisebb fajta szenzációt okozott egy évvel ezelőtt a Lénárdfalva azzal, hogy az osztályozón legyőzte a nálánál jóval ismertebb, nagyobb hagyományokkal rendelkező és esélyesnek tartott szomszédot, a Nagybányát és ezzel bejutott a román labdarúgás második osztályába. A kaland azonban nem tartott sokáig….

Az 1200 lélekszámú község csapata pedig nem szerepelt rosszul – alapszakaszt a 14. helyen zárta a 20 csapatos bajnokságban. Amint az ilyen kis csapatoknál lenni szokott, leginkább hazai pályán vitézkedett a gárda, 23 pontjából ugyanis 18-at is a Four Four Two angol magazinban is felbukkanó Central Stadionban szerzett a leginkább a környékbeli játékosokra támaszkodó csapat. Legyőzték többek között a végül feljutó bukaresti Rapidot (2-1), míg a másodosztályt megnyerő Craiova ellen 3-3-ra végeztek.

A rájátszás alsóházának A csoportjában aztán hiába aratott mindenkinél több, szám szerint 4 győzelmet a Lénárdfalva, mégis az ötödik helyen végzett, aminek következtében osztályozóra kényszerült a B csoport ötödikijével, az Unirea Sloboziával. És ahogy a szezon előző szakaszában, a hazai találkozón ezúttal sem volt gond: Adrian Balha (72.) és Gabriel Oita (92.) góljainak köszönhetően megnyugtatónak tűnő előnyt szereztek május 15-én.

Az egy héttel később sorra kerülő visszavágó azonban korántsem alakult ilyen jól az erdélyi kiscsapat számára. Ugyan a Slobozia kameruni légiósa, Christ Afalna az 50. percben vezetést szerzett, a 83. percig még a Lénárdfalva állt bennmaradásra. Ekkor jött azonban Gheorghe Lazar és kiegyenlítetté tette az összesített állást. Amikor pedig már mindenki a hosszabbításra készült a tikkasztó hőségben, Marius Ciobanu a 93. percben betalált, ezzel pedig eldőlt, hogy a Lénárdfalva búcsúzni kényszerül a második osztálytól. Az alapszakaszt a 17.-ként, a rájátszást pedig utolsó előttiként záró Resicabánya után második erdélyi csapatként.

Ezzel együtt az erdélyi gárdák száma a Liga II-ben jó eséllyel emelkedni fog, mivel a harmadik osztály rájátszásában a Corona Brassó 2-1-es előnyből várja a Colonesti elleni hazai visszavágót, míg két ágon csak erdélyi gárdák néznek farkasszemet egymással: a Sellenberk 2-0-ra nyert Nagydisznódon, míg a Dési Unirea és a Zilah gól nélküli döntetlennel kezdett. A visszavágókat a hét végén rendezik.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei