Új szezon, új edző Kolozsváron!?


Románia egyetlen sportnapilapja azt is tudni véli, ki lesz a bajnokcsapat új edzője.

Edward Iordanescu (fotó fent) követi Christophe Galtier és Hansi Flick példáját! Ahogy a francia Lille és a német Bayern München bajnokságot nyerő edzője, úgy a Kolozsvári CFR trénere is veszi a kalapját az aranyérem után, állítja legalábbis a Gazeta Sporturilor. Románia egyetlen napilapja azt is tudni véli, ki lesz a kolozsváriak új edzője a következő szezonban…

Iordanescu decemberben vette át a kolozsváriak irányítását, majd a következő fél évben megnyerte csapatával a Szuperkupát, majd a bajnokságot. A legendás Anghel Iordanescu sarjaként az övék az egyedüli apa-fia páros a román labdarúgás történelmében, akik egyaránt bajnokságot tudtak nyerni csapataikkal. A 42 éves szakember irányítása alatt a CFR 29 meccséből 20-at nyert meg és csak négyet veszített el.

A jövőjével kapcsolatos kérdésekre Iordanescu folyamatosan kitérő válaszokat adott, a Gazeta Sporturilor pedig tudni véli, hogy nem folytatja Kolozsváron. Helyét pedig az a Constantin Galca (fotó, lent) veheti át, aki 2015-ban mindez idáig utolsóként tudott bajnokságot nyerni a FCSB-ével, majd 2016 tavaszán az élvonalban tartotta a spanyol Espanyolt. Két szaúd-arábiai kitérő után Galca legutóbbi két és fél évét Dániában töltötte: első hónapjaiban nem tudta az élvonalban tartani a Vejlét, amelyet azonban azonnal visszavezetett az első osztályban, majd ott is tartotta. Galca játékosként 68 alkalommal szerepelt a román válogatottban, a Steaua mellett pedig olyan ismert spanyolt csapatokban játszott, mint a Mallorca, az Espanyol, a Villarreal, a Zaragoza vagy éppen az Almeria.

fotók: www.stiridecluj.ro/ vejle-boldklub.dk

A rovat legfrissebb hírei