Csíki győzelem a FCSB ellen


Egy lépésre a döntőtől.

Meggyőző sikert aratott a FCSB otthonában az FK Csíkszereda, amely egy lépéssel közelebb került az Elit Liga döntőjéhez.

20 fokban és borús időben vette kezdetét a Bercsenyi kerületben lévő ARCOM sportbázison az U19-es Elit Liga elődöntője. Az FK magabiztosan, lendületesen kezdett és ez láthatóan meglepte a fővárosi játékosokat. A 8. percben Csala remekül passzol a balszélen üresen érkező Rotarnak, aki a hosszú felsőbe vágta a labdát.

Negyedóra játék után eleredt az eső, de a játék képe nem változik. A 21. percben Rotar duplázhatna: miután Szabó jól indítja a jobbszélen sprintelő Botorokot, a szélső pedig kapásból adta be a kapu elé érkező fiatal csatárnak, aki közelről mellé rúgta. Fél órányi játék után a FCSB a csapatkapitánya, Pandele révén próbált egyenlíteni, a bukaresti játékos kevéssel ugyan de mellé fejelte. Nem sokkal később Trif cselezte át magát három emberen is, majd Chiritoiuhoz passzolt, de a lövés könnyű préda volt Albert Hunor kapusnak. A 38. percben ígéretes támadást hajt végre az FK, főleg Botorok harciasságának köszönhetően, de a lövőhelyzetbe kerülő Suciu Toni nem találta el a labdát.

A második félidőt a FCSB mintha élénkebben kezdte volna, aztán az FK is szép lassan felvette a ritmust és fokozatosan került ismét helyzetbe. Egy gyors indítást követően a FCSB játékosa Tudor lendülhetett ellentámadásba, Gergely hátulról meglökte, tizenegyes. A büntetőt Pandele értékesítette, majd nem sokkal később a túloldalon Popescu kapus öklözte le Rotart, a játékvezető ezúttal is a tizenegyes pontra mutatott. Szabó Andor nem hibázott, magabiztosan a bal felsőbe vágta.

A végjátékban az FK nyomás alá helyezte a bukarestieket és ennek meg is lett az eredménye, egy ígéretes Casiadi – Botorok támadást követően a kipattanó labdára a szemfüles Szabó Andor csapott le és okosan a jobb alsóba rúgta beállítva a végeredményt.

Nagy győzelmet arattak a csíki akadémisták, akik előtt érik a döntő, a visszavágóra szombaton délben kerül sor Csíkszeredában.

U19-es Elit Liga, elődöntő
FCSB – FK Csíkszereda 1–3 (0–1)
Gólszerzők:
Pandele (77. büntetőből), illetve Rotar (8.), Szabó (80. - büntetőből, 88.)
FCSB: Popescu – Salajan, Pandele, Trandafirescu, Neacsu (Zatreanu 72.), Ciuculete, Nadolu, Chiritoiu (Tudor 72.), Ciontea, Trifan, Trif.
FK Csíkszereda: Albert – Barabás, Veregut, Gergely, Bujdosó, Casiadi, Szabó (Rácz 90+1), Csala, Botorok, Suciu (Finna 72.), Rotar (Lázár 90+1).

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei