Nagyvárad – Steaua: Döntés elhalasztva!


Az utolsó mérkőzés dönt a vízilabda bajnoki cím sorsáról!

Akárcsak az előző hétvégén Bukarestben, most Nagyváradon is megosztozott egymással a győzelmeken a Nagyváradi VSK és a Steaua, így a 2-2-es összesített állás után az utolsó, ötödik összecsapáson dől el a férfi vízilabda Szuperliga bajnoki címe.

A fővárosban az első találkozót a Steaua nyerte 8-4-re, a másodikat pedig a Nagyvárad 12-9-re. A sorminta folytatódott Nagyváradon is, ahol előbb a fővárosiak nyertek 7-5-re, majd a hazaiak egyenlítettek 8-5-re. Ha ez a logika folytatódik az ötödik találkozón is…. Na de ne menjünk elébe a dolgoknak.

A szombati első találkozón hiába egyenlített Czenk Ferenc 1-1-nél, végig a Steaua vezetett – Vancsik Levente góljával a nagyszünetben már 5-2-re. A második félidőben felzárkózott Czenk, Kováts Viktor és Orsós Richárd együttese 5-4-re, majd 6-5-re is, de Vancsik és Szabó István csapata meg tudta tartani előnyét. Annál is inkább, mert a negyedik negyedben mindössze egyetlen gól született, azt is a Steaua lőtte, így 7-5-re nyert.

A vasárnapi második találkozó szöges ellentéte volt az egy nappal korábbinak. Ugyan az első játékrész még 1-1-el ért véget, a folytatásban viszont már végig a Nagyvárad vezetett: a második negyed végén 2-1-re, a harmadik végén pedig 5-2-re. Az utolsó játékrész 3-3-as döntetlennel ért véget, így összesítettben 2-2-re módosították az állás az erdélyiek.

A bajnoki cím tehát az utolsó fordulóban dől majd el – Bukarestben.

fotók: www.facebook.com/CSMOradeaPolo

A rovat legfrissebb hírei