Bejutottak a négyes döntőbe


Az ország legjobb négy csapata között!

Azok után, hogy az alapszakaszt csont nélkül hozta az FK Csíkszereda U16-os labdarúgócsapata a román korosztályos bajnokságban a negyeddöntőben a Bákói VSK-val mérte össze erejét.

A Kurucsai Milán által edzett fiatalok szeme előtt a Final Four lebegett, amely viszont görcsössé tette a fiatal csíki sportolókat.

Ennek pedig az lett az eredménye, hogy a 19. percben egy védelmi hibát követően hátrányba került az FK és a játékuk a folytatásban sem javult, rengeteg egyéni hibát követtek el.

Jókor jött a szünet, amely során a szakmai stáb rendet tett a fejekben és elhitették a fiatalokkal, hogy igenis van esély a fordításra. A zuhogó esőben az 57. percben Dusinszki került tiszta ziccerbe, a bákói védő azonban szabálytalanul megállította, a játkvezető pedig tizenegyest adott. A büntetőt Dusinszki értékesítette és a gólnak köszönhetően lelkesebben kezdenek focizni a csíkiak. Az egyenlítő találatot követően ismét Dusinszki szánta rá magát egy távoli lövésre, a jól helyezett labdát a vendégkapus nehezen ugyan, de kiütötte. Pár perc múlva a bákóiak alakítanak ki egy szép helyzetet, Deák azonban hatalmas bravúrral hárította a két méterről leadott lövést. A következő pillanatban már csíkak támadtak, Balogh került tiszta helyzetbe, de a vendégek játékosa, Olteanu elkaszálta, egyértelmű tizenegyes és piroslap. Ismét Dusinszki vette kézbe a labdát, de ezúttal nem járt túl a vendégkapus eszén, aki életben tartotta csapata esélyeit. Hét perc múlva 9 emberrel maradnak a Bákóiak, miután Ciomasu a csíki kapu előtt eldobta magát és színészkedésért megkapta a második sárgalapját. A kettős emberelőnyben játszó hazaiak a 74. percben egy baloldali támadást vezethettek Dusinszki révén, beadása pontosan szállt a kapu elé, Balogh épp csak hozzáért: 2-1.

A hátramaradt időben érződött a fiatal játékosaink rutintalansága, nem tudták kihasználni a fölényt és a vendégek kilenc emberrel is közel álltak az egyenlítéshez. Szerencsére ők is elfáradtak a végére, így a lefújás után a székelyföldi akadémisták ünnepelhettek, bejutottak az ország legjobb négy csapata közé.

A négyesdöntőt a tervek szerint június 5-én és 6-án rendezik Bukarestben, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) sportbázisán.

U16, Elit Liga, negyeddöntő
FK Csíkszereda – Bákói VSK 2–1 (0–1)
Gólszerzők:
Dusinszki (58. – tizenegyesből), Balogh (74.), illetve Ciomasu (19.)

További eredmények
Academica Cliniceni – U Craiova 3–0
Petrolul Ploiesti – Bukaresti Dinamo 3–0
Temesvári Banatul – Aradi UTA 4–1

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei