Erdélyi ezüstcsata az utolsó fordulóban és egy történelmi eredmény


Az alig 4500 fős kistelepülés csapata végzett a második helyen.

Akár izgalmasan is alakulhatott volna a román női élvonalbeli labdarúgó bajnokság utolsó fordulója, papíron ugyanis két erdélyi csapat, a Heniu Borgóprund és a Piros Security Arad is versenyben volt a második helyért. A valóságban ugyanakkor az aradiak nem sok jóra számíthattak, hiszen a sorozatbajnok Kolozsvári U Olimpiát látták vendégül.

Az ebben a szezonban egy gól nélküli döntetlentől eltekintve az összes meccsét megnyerő kolozsváriaknak pedig eszük ágában sem volt elveszíteni veretlenségüket: 4-0-re nyertek Aradon is. Ezzel szemben a Borgóprund együttese 7-3-ra nyert Kisbecskereken, így történelme legjobb eredményét elérve a második helyen zárta a szezont.

A bajnok „természetesen” ezúttal is a Kolozsvári U Olimpia lett 61 ponttal, mögötte a Borgóprund 42 ponttal a második, az Arad 39 ponttal a harmadik, a Kisbecskerek 35 ponttal a negyedik, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina 30 ponttal az ötödik, a Galac pedig 19 egységgel a hatodik helyen zárta a felsőházat. Az alsóházban szereplő két erdélyi gárda közül a Banats Girls a 3. (összességében tehát a 9.), a Nagybánya pedig a 4. (azaz a 10.) helyen végzett.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei