Sepsi OSK: Hazai pálya vagy Ploiești


Készülnek a Konferencia Liga selejtezőjére.

Történelmi fegyvertényt hajtott végre a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK első ligás labdarúgócsapata, amely a kivívta a jogot arra, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által újonnan létrehozott Európai Konferencia Ligában selejtezőjében kapcsolódhasson be.

A keretet már javában erősítik, alakítják ami a soron következő teendőket illeti. Ugyanakkor kérdés, hogy a nemzetközi kupaszereplés hazai meccseit hol tudhatja le a Sepsi OSK.

Az új stadion a Sepsi OSK bekapcsolódásáig nem lesz kész. A jelenleg otthonul szolgáló szemerjai stadion viszont nem felel meg az UEFA elvárásainak.

Diószegi László ezzel kapcsolatosan az Observatorul de Covasnanak nyilatkozott. A klubelnök elmondta, hogy a klub megkapta a listát az UEFA-tól, hogy miknek kellene megfelelni és azon vannak, hogy ezeket megoldják.

– Nemrég kaptuk meg a listát, hogy milyen munkálatokat kell kivitelezni annak érdekében, hogy a szemerjai stadionra megkapjuk az engedélyt. Nagyon sok követelménynek kell megfelelni. Ennek érdekében Sepsiszentgyörgy összes építkezésben jártas cégét összehívtam, hogy nézzük át a követelményeket. Az idő nagyon rövid. Amennyiben nem tudjuk megvalósítani, akkor Ploiesti lesz az otthonunk – fogalmazott Diószegi.

A rovat legfrissebb hírei