Döntőt játszanak a csíki fiatalok


Az Academica Cliniceni lesz az ellenfél.

 Az FK Csíkszereda U16-os labdarúgócsapata követve az U19-es alakulat példáját kiharcolták a döntőbe jutást a korosztályos bajnokságban.

 
Kurucsai Milán legénysége az elődöntőben bánsági ellenfelet kapott a Temesvári LPS Banataul révén és a meccs a lehető legjobban kezdődött, hisz a 6. percben az FK büntetőhöz jutott, miután a temesváriak egyik játékosa kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül. A tizenegyest Buza Balázs értékesítette és innentől kezdve a csíkiak nem engedték ki kezükből a meccset.
 
A négyes döntő Bodzavásáron zajlik és a vasárnapi döntőben az FK ellenfele a Clinceni lesz amely 3–0 arányban győzte le a Petrolul Ploiesti csapatát.
 
U16-os Elit Liga elődöntő
FK Csíkszereda – Temesvári LPS Banatul 1–0 (1–0)
Gólszerző: Buza (6. - büntetőből).
FK Csíkszereda: Deák – Colceriu (Péter 81.), Varga, Csedő, Tamás, Keresztes, Fazakas, Buza (Zöld 41.), Dusinszki, Balogh, Karácsony (Tőkés 41., Ambrus 75.).
 
– Jól kezdtük a mérkőzést, korán gólt szereztünk és létszámfölénybe kerültünk. Ezután nem tudtuk dominálni a játékot, az ellenfél pedig nagy erőfeszítéseket tett az egyenlítésért. A második játékrészt is a küzdelem jellemezte, az adódó lehetőségeket nem tudtuk kihasználni. Az akarat döntőbe jutást eredményezett és el kell érnünk, hogy a játékosok holnap felszabadultan és bátran játszák végig a 80 percet. – fogalmazott a csapat trénere a lefújást követően.
 
Fotó: fkcsikszereda.ro 

A rovat legfrissebb hírei