Svéd szakember a Sportklub kispadján


Az ötödik skandináv szakember.

Amint arról korábban beszámoltunk a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának sikerkovácsa a kanadai Jason Morgan két év után távozott és a német másodosztályban vállalt munkát. Az Erste Liga címvédője így a nyarat azzal kellett kezdje, hogy megfelelő szakembert keres, akivel a szokásos célok – aranyérem minden sorozatban – elérhetőek.

A kék-fehérek klubvezetése pedig az 55 esztendős svéd Magnus Sundquist személyében találta meg ezt a szakvezetőt-

– Eltelt egy nagyon nehéz, sikeres szezon.
Itt a nyakunkon az új, hát előre!
A célok nem változtak, mindent meg akarunk nyeri!

Jason Morgan elbúcsúzott, új kihívást keresett, köszönjük neki amit értünk tett és sok sikert kívánunk neki új állomáshelyén!

Nem tétlenkedtünk közben, kezdjük a bejelentéseinket az új edzőnkkel.
Ő nem más, mint Magnus Sundquist, Svédországból érkezik hozzánk.


– olvasható a klub közleményében.

Ezt követően egy gyors interjút is közölnek a szakvezetővel, aki önmagáról és a kihívásokrül is beszélt.

– Ez az első interjúnk, kérnénk mondjon pár szót magáról.

– Ötvenöt éves vagyok, egész életemben a jégkoronggal foglalkoztam, előbb mint játékos, később mint edző. A legmagasabb svéd edzői képesítésem van, az elmúlt tizenöt évből Dániában hetet, Norvégiában négyet, Svédországban öt évet edzősködtem a magasabb ligákban. A dán szövetségnek is dolgoztam.

– Miért éppen a Sportklub?

– A kapcsolatfelvétel első napjától úgy éreztem, hogy a Sportklub profi módon kezeli az edzőkérdést, a feltételek, elvárások tiszták. A Liga színvonala picit alacsonyabb, mint ahol eddig edzősködtem, de ez nem számít, tetszett amit felvázoltak, úgy érzem egy hullámhosszon mozgunk, találnak az elképzeléseink, egy irányba tudjuk húzni a szekeret. Voltak más ajánlataim is, de úgy éreztem ez áll hozzám legközelebb, készen állok a kihívásra.

– Tudja, hogy a Sportklubnál, az aktuális bajnoknál, mindig a szezon utolsó meccsét kell megnyerni?

– Tudom, persze. Ez nem újdonság számomra. Alázattal és profi módon kell ehhez is hozzáállni. Ez az elvárás jogos, amennyiben a csapat szintje ezt megengedi. Igazán kedvelem az ilyen kihívásokat, azt is mondhatom, örülök neki.

– Edzőként mi a filozófiája? Mit szeretne a jégen látni?

– Nehéz kérdés. Engem úgy ismernek mint egy csapatépítőt. A munkában hiszek, a mindennapos kemény munkában, jégen és jégen kívül. Világos kell legyen és az is lesz, mit várok el.
Napról napra jobbak kell legyünk, fokozatosan előre kell lépnünk a saját rendszerünkben, egyre magabiztosabbak kell legyünk, ez növelni fogja az önbizalomszintünket is.
Remélem a tudásommal hozzá tudok járulni - az érett, top játékosok segítségével - a fiatal tehetségek fejlődéséhez is. Ettől függetlenül, vagy éppen ezért minél több meccset szeretnénk nyerni, hogy a szurkolóink elégedettek lehessenek.
Ugyanakkor kérem legyenek kicsit türelmesek a szezon közben, hogy meg tudjuk nyerni a szezon utolsó meccsét.

– Mit üzen a szurkolóknak?

– Nagyon jókat hallottam szurkolótáborunkról, több játékossal is beszéltem, akik az elmúlt években a Sportklubot erősítették, mindannyian azt mondták, érdemes értük, értetek küzdeni. Remélem engedélyezik a nézők, szurkolók részvételét és sok emlékezetes, győztes meccset élhetünk meg közösen. Nyerni akarok, nyerni akarunk legyen az játékos, edző, szurkoló, a klub maga.Egyet megígérhetek, keményen dolgozunk, és kiteszünk mindent a jégre!

Magnus Sundquist egyébként az ötödik svéd szakember Csíkszeredában. Korábban Steffan Lund (2007/2008), Charles Franzen (2010/2011), Ulf Weinstock (2009/2010), Christer Dreberg (2013/2014, 2014/2015) irányították a Sportklubot.

A rovat legfrissebb hírei