Bajnokok Ligája a tét


Történelmi lehetőség.

 Ma 14.00 órától „ország világ” előtt rendezik az U19-es labdarúgó román bajnokság Elit Ligájának a fináléját.

A címvédő Konstancai Viitorul, vagy a Gheroghe Hagi Akadémia kihívója az FK Csíkszereda lesz, azaz a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia.
 
A tét nem kicsi, hiszen a győztes képviselheti Romániát a soron következő idényben a Bajnokok Ligájában, vagyis az UEFA Youth Leagueban.
 
Az FK Csíkszereda alakulata csont nélkül hozta az alapszakasz győzelmet a Nyugati csoportban ahol 22 mérkőzéséből 18-at megnyert és három döntetlenje mellett egy vereséget szenvedett. Kilenc pontot vert rá a második Medgyesi Gaz Metanra. Majd a sorozat elődöntőjében kettős győzelemmel búcsúztatta FCSB alakulatát.
 
A döntőben azzal a Konstancai Viitorullal néz szemben, akik még ennél is simábban húzták be az alapszakasz csoportjukat. 21 győzelem mellett egy vereséget tudhattak be. Az elődöntőben pedig szintén kettős győzelemmel – 2–1 és 7–0 – abszolválták a Medgyes elleni házi feladatot.
 
Hogy mekkora bravúr lenne az FK Csíkszeredától legyőzni a Viitorul csapatát azt mi sem bizonyítja jobban, hogy az elmúlt öt kiírás mindegyikében döntőt játszott a Viitorul. Ebből négyet pedig be is húzott. Ráadásul az utóbbi négy kiírásban mindannyiszor a Dinamo volt az ellenfelük. A bukarestiek 2017-ben tudtak diadalmaskodni. A Viitorul esélyeit növeli, hogy több játékosuk már bemutatkozott a román élvonalban is.
 
– A sikeres küldetéshez, a hegymászástól eltérően akadémistáinknak nemcsak önmagukat, hanem a patinás ellenfelüket is le kell győzniük. Nem egyszerű, de nem is lehetetlen küldetés. A tét rendkívüli ugyan, hiszen a mérkőzés győztese képviseli Romániát az UEFA Youth League 2021/22-es kiírásában, de az ellenfelet nem lebecsülve, a tengerparti legények a székely fiainkhoz hasonlóan ugyanúgy két lábon járnak-kelnek és ugyanazt a gömb alakú játékszert próbálják saját szolgálatukba állítani. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de az ellenfélnek sem lesz, nem lehet könnyebb. A siker, akárcsak a döntőig vezető úton, elsősorban rajtunk múlik. – fogalmaz beharangozójában az FK Csíkszereda hivatalos oldala.
 
Az FK Csíkszereda – Viitorul Konstanca finálét a DigiSport 1-es csatornája ma 14.00 órától élőben közvetíti. 
 
Fotó: fkcsikszereda.ro 

A rovat legfrissebb hírei