Alakul a Brassói Corona kerete is


Két játékosuk igazolt a Fradiba.

Jövő hétfőn elkezdi a felkészülést a soron következő idényre a Brassói Corona jégkorongcsapata, amely kerete változásokon megy keresztül.

A tavalyi keretből három meghatározó légiós játékos – Fowlie, McFadden és Klempa – új csapatot talált magának, ugyanakkor a meghatározó hazai játékosok közül Tranca Dani is eligazolt, miként egyes hírek szerint Péter Balázs is. Előbbi a Gyergyói HK-hoz, míg utóbbi minden valószínűség szerint a Csíkszeredai Sportklubhoz.

Ugyanakkor szögre akasztotta a korcsolyát Mihály Ede.

Vannak viszont újak a keretben. A Gyergyói HK-tól távozó Timur Raszulov Brassóban kötött ki, míg az elmúlt évben a Galaci VSK-t erősítő Patrick Machala is a Cenk alattiakkal írt alá. Mindketten honosítottak, így nem számítanak majd légiósnak.

Ugyanakkor az edzői stábban is történt változás. Visszatér Brassóba ugyanis Strank Hunor, aki az elmúlt három esztendőben a DVTK Jegesmedvék szakmai stábját erősítette. Strenk korábban, a 2017/2018-as idény során volt másodedző Brassóban.

A csapat értelemszerűen „szárazon kezdi meg a felkészülést”.

A Corona kerete
Kapusok: Patrik Polc, Tőke Zoltán.
Hátvédek: Bors Huba, Pavlo Boriszenko, Gajdó Tamás, Andrei Haraga, Ráduly Norbert, Timur Raszulov (Gyergyói HK).
Csatárok: Roberto Gliga, Radim Valchar, Albert Zagidulin, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Gajdó Balázs, Andrei Vasile, Vasile Rares, Szőcs Zalán, Iulian Corneanu, Patrick Machala (Galaci VSK).
Távoztak: Cody Fowlie és Josh McFadden (Ferencváros-Telekom), Tomas Klempa (Érsekújvár), Tranca Daniel (Gyergyói HK), Mihály Ede (visszavonult).
Nincs információ: Cody Carlson, Olivier Dame-Malka, Carlo Finucci, Ben Wilson, Péter Balázs.

Fotó: Daniel Maximilian Milata

A rovat legfrissebb hírei