Fülöp nem tér vissza a Puskáshoz, a Liga 1-ben folytatja


További két magyar nemzetiségű játékosát is elengedte a Sepsi.

Nem tér vissza a magyar labdarúgó élvonal legutóbbi ezüstérmeséhez, a Puskás Akadémiához Fülöp Lóránd, a marosvásárhelyi játékos továbbra is a román felsőházban folytatja pályafutását, méghozzá a Voluntari együttesében. Ezt az havasalföldi klub jelentette be saját honlapján.

Fülöp a Botosani színeiben mutatkozott be a Liga1-ben, onnan szerződtette 2019 nyarán 400.000 euróért a Puskás Akadémia. Amely fél évvel később máris kölcsönadta a Sepsinek, a 23 éves játékos ott is töltötte legutóbbi másfél szezonját.

Az piros-fehéreknél a 2020-2021-es idényben 24 mérkőzésen két gólt és két gólpasszt jegyzett, míg a Sepsi színeiben összesen 38 találkozón szerzett 6 gól és 4 gólpassz szerepel a neve mellett. A Liga 1-ben összesen 87 találkozón 20 gólt ért el eddig a korábbi 2-szeres U21-es román válogatott középső középpályás.

Érdekesség, hogy a Sepsi további két magyar nemzetiségű játékosától is elbúcsúzott a nyáron: Fejér Béla Nyíregyházán folytatja, Kovács Lóránt pedig egyelőre nem talált csapatot. Az érkezők oldalán is szerepel egy magyar: a 19 éves Botorok János a Csíkszeredától érkezett.

Fülöp a 11. idei távozó a Sepsinél, közülük többen már meg is találták új csapatukat. Míg Pavol Safranko kapcsán tudni lehetett, hogy a dél-afrikai Sundows együttese 700.000 eurót fizetett érte (a transfermarkt.de szerint), Rasid Buhenna pedig a Kolozsvári CFR-hez írt alá, addig időközben kiderült, hogy Bryan Nouvier a luxemburgi Jeunesse Eschben, Simone Rapp a svájci másodosztályba kieső liechtensteini Vaduzban, Admir Bajrovic pedig a görög második osztályban szereplő Chaniában folytatja.

Kovács mellett egyelőre csapatot keres a spanyol Jesus Fernandez, Florin Purece, a szlovák Peter Gál-Andrezly és az osztrák Aleksa Markovic is.

fotó: www.fcvoluntari.com

 

A rovat legfrissebb hírei