Székelyudvarhelyen a magyar válogatott


Székelyföldön készülnek az olimpiára.

 Lélekemelő fogadtatásban volt része a magyar női kézilabda-válogatottnak Farkaslakán.

A marosvásárhelyi repülőtérről a székelyudvarhelyi Páva Kert Panzióba igyekvő csapatszállító autóbusz megállt Tamási Áron sírja és a Trianoni emlékmű mellett, ahol a helyiek kultúrműsorral fogadták a magyarországi sportolókat és stábtagokat. Beszédet mondott Kovács Lehel polgármester és Hadnagy Jolán, a Farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület elnöke, gyönyörűszép népdalt énekelt Ágoston Eszter, a dr Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákja, valamint egy népdalcsokrot adtak elő a farkaslaki iskola diákjai, illetve sóvidéki táncokat mutatott be a szintén helyi, Virgoncz néptánccsoport. A Szovátáról, fellépésről hazefele tartó csíkrákosi Gerendely férfikórus huszárnótát énekelt, majd Laczkó Vilmos farkaslaki plébános áldotta meg a csapatot, sok sikert kívánva a közelgő olimpiára. A kézilabdázókat jól láthatóan megérintette a szívélyes és felemelő fogadtatás.
 
A csapat hétfőn kora este már edzést tartott a székelyudvarhelyi a sportcsarnokban, az edzések mindennap folynak – ezek közül egy, a kedden 17 órától kezdődő edzés nyilvános volt, tehát végig lehetett nézni a tréninget. A nyílt edzésen kizárólag beoltott nézők vehettek részt, az olimpiára készülő sportolók és a stáb egészségének megóvása érdekében. 
 
Csütörtökön, július elsején 19 órától a Páva Kert Panzió terasza ad otthont a közönségtalálkozónak, a sportolóktól és a stábtagoktól ott kérdezni is lehet. A közönség részvételéhez nem szükséges regisztráció, de arra kérjük a résztvevőket, hogy tartsák be a jelenség érvényben levő járványügyi korlátozásokat.
 
Az ötnapos edzőtábort a Magyar Kézilabda-szövetség, illetve a határontúli magyar kézilabdázás támogatására létrehozott Együtt Növünk Fel! Alapítvány koordinálja.

A rovat legfrissebb hírei