Miskolcról hozott kapusedzőt a székelyföldi akadémia


A magyar válogatott mellett is dolgozik a szakember.

A magyar válogatott mellett dolgozó szakemberrel erősítette meg szakmai stábját a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. „A kapusok felkészítéséért és a kapusedzők továbbképzéséért a következőkben egy rendkívül tapasztalt anyaországi mentor fog felelni.” – fogalmaznak az akadémiánál.

Farkas Tamás előbb a dunaújvárosi, majd a székesfehérvári utánpótlásban dolgozott, időközben szerepet vállalt korosztályos magyar válogatottaknál is. Ezt követően a DVTK Jegesmedvék felnőtt és utánpótláskorú kapusait fejlesztette. A profi gárdával Erste Ligát és Magyar Kupát nyert, valamint részt vett a szlovák Tippsport, illetve Extraliga küzdelmeiben. Az U21-esek idei magyar bajnoki győzelmének is részese volt.

A Miskolcon töltött évei alatt a felnőtt magyar válogatott szakmai stábjához is csatlakozott. Kapusedzőként már két divízió I/A csoportos világbajnokságon vett részt. SZJA-s mentorként is folytatja a nemzeti csapatnál megkezdett munkáját.

Farkas Tamás a hét elején érkezett Székelyföldre, már tett egy gyors látogatást a jégpályákon, és találkozott a kapusedzőkkel.

Az SZJA-s munkával kapcsolatos várakozásairól így nyilatkozott:
– Nagy Attilával évekkel ezelőttre nyúlik vissza a kapcsolatunk, korábban is megkeresett, de most érett ez meg. Több lehetőségem is volt, azért döntöttem a Székelyföldi Jégkorong Akadémia mellett, mert az a fontos számomra, hogy itt egy olyan nyitott gondolkodású kapusedzői közösséget formáljak, ahol mindenki egyformán szívügyének tekinti a kapusok fejlesztését. A legfontosabb a fejlődés és a fejlesztés, erre pedig minden lehetőség adott a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál. Azt gondolom, hogy itt értéket lehet teremteni, és ehhez legjobb tudásommal és tapasztalatommal szeretnék hozzájárulni.

Fotó: szja.ro

A rovat legfrissebb hírei