Pazar fogás a Csíkszeredai Sportklubtól


Újabb ötcsillagos játékos tér haza.

Gyors, technikás, gólerős és remek kiszolgáló. Részegh Tamás személyében egy nagyszerű játékost sikerült a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának hazacsábítania.

Egyetlen kérdés vele kapcsolatban, hogy az elmúlt szezonban sérülések hátráltatták. Kérdés, hogy össze tudja-e szedni magát és régi önmagát mutatni. Ha ez sikerül, akkor lassan bátran kijelenthető, hogy a Csíkszeredai Sportklub légiósok nélküli kerete is bombaerős!

A nemsokára 24 éves, jobbkezes csatár a Csíkszeredai ISK-nál kezdte elsajátítani a jégkorong alapjait, majd 2013-tól a szlovákiai HK Ruzinov 99 Bratislava U18-as csapatát erősítette. Kiemelkedő teljesítménnyel alapszakasz pontirályi címet nyert, 2015-ben pedig a cseh Pirati Chomutov U20-as csapatában folytatta tovább. Kétéves ott tartózkodása alatt ismét meghatározó alakká vált: 68 meccsen 61 pontot hozott össze. 2017-ben a korábbi korosztályos válogatottak után a felnőttek közé is meghívót kapott, a Fehérvári Titánok színeiben pedig az Erste Ligában tűnt fel. Egy évvel később már a csíki lelátót hozta lázba a Sportklub színeiben, ahol 77 meccsen igazán meggyőző, 105 pontot termelt. A szárnyalást a válogatottal sem hagyta alább: hathatós közreműködésével a meglepetés számba menő divízió I/A-be jutott Romániával a világbajnokságon. A DVTK Jegesmedvék hívására szintet lépett és a szlovák Extraligában folytatta, ahol a kezdeti, negyedik soros kiegészítőszerepből az első ötösig verekedte fel magát. Szezon közben hosszas sérülése miatt nem tudott pályára lépni, tavaly pedig újfent egészségügyi problémák hátráltatták.

– Boldog vagyok, hogy két év után újra a csapat tagja lehetek. Az elmúlt időszakban a csapat sok szép sikert ért el, remélem, hogy ez a sorozat folytatódni fog a következő szezonban is, és akár még sikeresebbek is lehetünk. Én azon leszek, hogy a legjobb tudásom szerint segítsem a csapatot és mindhárom sorozatban az első helyen végezzünk. Nagyon várom már, hogy újra játszhassak, bízok benne, hogy a szurkolók visszajöhetnek a csarnokba és ismét jó hangulatú, teltházas mérkőzések lesznek – osztotta meg gondolatait a hazaigazolásról Részegh a csapat hivatalos oldalán.

A Sportklub bejelentett hosszabbításai és igazolásai
Kapus: Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék).
Hátvédek: Salló Alpár, Györfy Tihamér.
Csatárok: Becze Tihamér, Bíró Tamás, Fodor Csanád, Rokaly Norbert, Péter Balázs (Brassói Corona), Rokaly Szilárd (DVTK Jegesmedvék), Péter Andor (Titánok), Részegh Tamás (DVTK Jegesmedvék).
Edző: Magnus Sundquist (MODO Hockey).

Fotó: dvtk.eu

A rovat legfrissebb hírei