Németországban folytatja a csíkiak egyik legjobbja


Tiszteletbeli székely marad!

 Négy szezont húzott le Csíkszeredában Andrej Taratuhin, akit viszont a soron következő idénytől nem láthatunk az Erste Liga mezőnyében.

A liga egyik legjobb játékosa ugyanis a német harmadosztályban érdekelt EV Füssen csapatához igazolt, amelyet a klub hivatalos oldala is bejelentett már.
 
Kegyetlen csapásként érte a szurkolókat Andrej Taratuhin bejelentése, miszerint nem folytatja csíkszeredai pályafutását. A 38 éves orosz-román kettős állampolgársággal rendelkező csatár búcsúzásként köszönetet mondott mindenkinek, aki az elmúlt négy fantasztikus évben támogatta őt és a családját.
 
– Csíkszereda mindig a szívembe marad – fogalmazott a klasszis.
 
Taratuhin parádés pályafutást tudhat a háta mögött. Több száz KHL-es meccs van a lábában. Orosz válogatott volt, amellyel megjárta az olimpiát. Az elmúlt négy évben kiváló játékintelligenciájáért, góljaiért, gólpasszaiért és nem utolsósorban emberi magatartásáért a csíkszeredai szurkolók örökre a szívükbe zárták.
 
Bátran ki lehet jelenteni, hogy az Erste Liga elmúlt évek egyik legjobbjától búcsúzik! 
 
A Sportklub bejelentett hosszabbításai és igazolásai
Kapus: Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék).
Hátvédek: Salló Alpár, Györfy Tihamér.
Csatárok: Becze Tihamér, Bíró Tamás, Fodor Csanád, Rokaly Norbert, Péter Balázs (Brassói Corona), Rokaly Szilárd (DVTK Jegesmedvék), Péter Andor (Titánok), Részegh Tamás (DVTK Jegesmedvék).
Edző: Magnus Sundquist (MODO Hockey).
 
Távozott
Játékosok: Andrej Taratuhin (EV Füssen), Mathieu Tousignant (Nottingham Panthers), Judd Blackwater (Heilbronner Falken).
Edző: Jason Morgan (Heilbronner Falken).
 
Fotó: Csíkszeredai Sportklub / facebook

A rovat legfrissebb hírei