A büntetőpárbajig nem volt kaput találó lövés – a Kolozsvár elbukta a Szuperkupát


A nem túl színvonalas mérkőzésen Marius Sumudica elmulasztotta a lehetőségét, hogy megnyerje első trófeáját az erdélyiekkel.

Nem tudta megvédeni címét a román Szuperkupa döntőjében a bajnok Kolozsvári CFR, miután egy meglehetősen eseménytelen mérkőzésen, gól nélküli döntetlen után a büntetőpárbajban 4-2-re alulmaradt a Román Kupa legutóbbi győztesével, a Craiovával szemben szombat este Bukarestben. A Nemzeti Arénában 4000 néző tekinthette meg élőben a találkozót.

Öt helyen változtatott a „vasutasok” kezdőcsapatán Marius Sumudica a kedd esti, a bosnyák Borac Banja Luca ellen 3-1-es sikerrel megvívott Bajnokok Ligája selejtezőhöz képest. Giedrius Arlauskis, Rasid Buhenna, Camora, Jonathan Rodriguez, Rúnar Sigurjohnsson és Ciprian Deac maradt, Mateo Susic, Mike Cestor, Alexandru Paun, Billel Omrani és Valentin Costache helyét viszont a most debütáló, az Astrától szerződtetett horvát Daniel Graovac, valamint Cristian Manea Alexandru Chipciu, Claudiu Petrila és Gabriel Debeljuh váltotta.

A friss emberek ellenére az első félidőben a Craiova birtokolta többet a labdát, igaz, a CFR volt élesebb támadásban: Sigurjohnsson 18 méteres lövése után kevéssel, Debeljuh fejese után pedig bosszantóan sokkal kerülte el a kaput a labda, míg Deac beadása után Debeljuh csak centikkel maradt le. A második oldalon egy szöglet után Marius Constantin fejelhetett ideális helyzetből, de ő sem talált kaput.

A szünet után már a bajnoki címvédő uralta a játékot a mezőnyben is, helyzet viszont annyi sem akadt, mint az első félidőben: egyedül Costache lehetőségét érdemes megemlíteni.

A rendes játékidő nem hogy gól, de kaput találó lövés nélkül ért véget – és mintha a szabályok is megunták volna ezt a tilitolit, a szokásos, 2×15 perces hosszabbítás helyett egyből a büntetők következtek. Itt pedig a Craiova játékosai céloztak jobban – sorrendben Gustavo, Valeriu Gaman, Stefan Vladoiu és Jovan Mitrovic is betalált. A másik oldalon Rodriguez és Costache nem hibázott, Paun és Omrani lövését viszont Mirco Pigliacelli kapus védeni tudta.

Győzelmével a Craiova megszerezte fennállása első Szuperkupáját, míg a CFR egy, számára fontosabb feladatra koncentrálhat: a kedd esti orbászvári (Banja Luka-i ) visszavágóra.

fotó: frf.ro

 

A rovat legfrissebb hírei