Csíkszereda: Sofron István hazatér!


Parádés csapat van kialakulóban Csíkszeredában!

 Jobbnál jobb igazolásokkal örvendezteti meg szurkolóit a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának vezetősége. Ezúttal a 33 esztendős Sofron István hazatérését jelentették be. Bombaerős keret van kinézőben a Erste Liga címvédőnél.

– Örömmel jelentjük, a hír igaz! A Sportklubnál folytatja kivételes pályafutását Sofron István, Sofi! Már nagyon vártuk, már nagyon itt volt az ideje. Célunk, hogy a legjobb székely játékosok a Vákár Lajosban játszanak, kék-fehérben. Egyre közelebb kerülünk ehhez. – olvasható a Sportklub közleményében.
 
Sofron István Csíkszeredában született 1988-ban, a család néhány év után Magyarországra költözött. Édesapja jégkorongos nyomdokába lépve az akkori Alba Volánban kezdte el kergetni a pakkot. Előbb a Fehérvári Titánokban kapott lehetőséget profi szinten, egy évre rá pedig már az osztrák bázisú EBEL-ben szerepelt a Alba Volánnal évről-évre egyre jobb mutatókkal, ahol a 2011/12-es évadban gólkirályi címet is begyűjtött. Feljebb lépett, a németországi Krefeldhez igazolt három évre, aztán jött a Klagenfurt és ismételten a Fehérvár AV19. 2017 nyarán az ECHL-be, a Wichita Thunderbe igazolt, majd visszatért a számára már „hazai pályának” mondható EBEL-be előbb a Villacher SV, majd a Fehérvár színeiben. Innen a MAC Újbudához igazolt, a szlovák Tipsport Ligában is kiemelkedő teljesítményt nyújtva 24 góllal házi gólkirály lett, ugyanennyi gólpasszával pedig holtversenyben a liga 4-ikje volt. 2020-ban a MAC HKB Újbuda színeiben az Erste Ligában játszott, 28 mérkőzésen 38 pont került a neve mellé.
 
A magyar válogatottban 183 mérkőzésen 157 pontot ért el, az olimpiai selejtezőkön pedig már a Csíkszeredai Sportklub fog a neve mellett szerepelni. A következő szezonban édesapja 17-es mezében fog pályára lépni Sofron Csíkszeredában. „Erre vártunk, ez volt a cél! A lista még nem teljes, de közeledünk. Mindent meg akarunk nyerni!” – írják zárásként a Sportklubnál.
 
33 éves és még nem adatott meg számára, hogy szülővárosának csapatában kergesse a korongot. Most viszont egy gyerekkori álom vált valóra.
 
– Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy szülővárosom szeretett csapatában fogok játszani! Édesapámtól gyerekkoromban hamar megtanultam mekkora dolog a Sportklub mezét viselni! Így nagyon várom, hogy én is magamra ölthessem! Már most kiráz a hideg, ha arra gondolok,hogy a Vákár Lajosban telt ház előtt léphetek jégre a fantasztikus hazai közönség előtt! – fogalmazott Sofron.
 
A Sportklub bejelentett hosszabbításai és igazolásai
Kapus: Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék).
Hátvédek: Salló Alpár, Györfy Tihamér.
Csatárok: Becze Tihamér, Bíró Tamás, Fodor Csanád, Rokaly Norbert, Péter Balázs (Brassói Corona), Rokaly Szilárd (DVTK Jegesmedvék), Péter Andor (Titánok), Részegh Tamás (DVTK Jegesmedvék), Sofron István (MAC HKB Budapest).
Edző: Magnus Sundquist (MODO Hockey).
 
Távozott
Játékosok: Andrej Taratuhin (EV Füssen), Mathieu Tousignant (Nottingham Panthers), Judd Blackwater (Heilbronner Falken).
Edző: Jason Morgan (Heilbronner Falken).

Fotó: MAC HKB Újbuda / facebook

A rovat legfrissebb hírei