Technikás és gólerős csatár a fedélzeten


Tovább bővült a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának kerete.

 Újabb nagyszerű átigazolásról számolt be a Csíkszeredai Sportklub, amely leigazolta a Galaci VSK-tól Jevgenyij Szakcskovot. A román jégkorong-bajnokságból jól ismert Szkacskovval a biztosra ment a kék-fehér szakvezetés, hiszen egy sokoldalú játékosról beszélünk, aki hihetetlen gólérzékeny, továbbá kiváló technikai adottságai vannak.

A 36 esztendős Szkacskov az oroszországi Moszkvában látta meg a napvilágot 1984-ben. Az alapokat a helyi alacsonyabb osztályokban sajátította el, 2006-tól kezdődően pedig stabil tagja volt aktuális csapatával a Szuperligának, amely később Kontinentális Jégkorong Liga (KHL) néven futott tovább. 2003-ban draftolta az NHL-ben szereplő St. Louis Blues. Csapatai között számlálódtak olyan gárdák, mint a Traktor Cseljabinszk, az Ak Barsz Kazany, az SZKA Szentpétervár, a Torpedo Nyizsnyij Novgorod, a Szalavat Julajev Ufa, a HK Szocsi és a Jugra Hanti-Manszijszk. 2011-ben ért el a legjobb eredményt a KHL-ben: ekkor a magasan jegyzett bajnokság negyeddöntőjéig menetelt a kazanyi csapattal. 2017 végén a fehéroroszországi Junoszty Minszkhez tette át a székhelyét, ahol ezüstérmet nyert a csapattal. Egy szezon erejéig visszatért az orosz második vonalba, ahonnan útja a Duna-partjára vezette a galaci VSK-hoz. A legutóbbi két szezont az orosz honfitársakkal teletűzdelt Galacon töltötte, ahonnan 54 meccs/122 pontos mutatóval és egy román bajnoki bronzéremmel búcsúzott.
 
– Ahányszor Csíkszeredába jöttem a járványidőszak előtt, mindig nagyszerű hangulat uralkodott a csarnokban. Most már hazai oldalon leszek részese leszek ennek az élménynek, ami kifejezetten nagy öröm számomra. Igyekszem a legjobb formámat adni a csapat érdekében. Alig várom már az új szezon kezdetét, remélem a szurkolók is visszatérhetnek a lelátóra – nyilatkozta az új igazolás.
 
A Sportklub bejelentett hosszabbításai és igazolásai
Kapus: Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék).
Hátvédek: Salló Alpár, Györfy Tihamér.
Csatárok: Becze Tihamér, Bíró Tamás, Fodor Csanád, Rokaly Norbert, Péter Balázs (Brassói Corona), Rokaly Szilárd (DVTK Jegesmedvék), Péter Andor (Titánok), Részegh Tamás (DVTK Jegesmedvék), Sofron István (MAC HKB Budapest), Jevgenyij Szkacskov (Galaci VSK).
Edző: Magnus Sundquist (MODO Hockey).
 
Távozott
Játékosok: Andrej Taratuhin (EV Füssen), Mathieu Tousignant (Nottingham Panthers), Judd Blackwater (Heilbronner Falken).
Edző: Jason Morgan (Heilbronner Falken).

A rovat legfrissebb hírei