FK Csíkszereda: Sztárcsapat ellen játszottak


Szalai nélkül, de Özillel a pályán.

Kőkemény ellenfelet választott az FK Csíkszereda második edzőpartnernek a törökországi edzőtáborában. A Valentin Suciu álalt dirigált csíkiak ugyanis a Fenerbahceval mérték össze erejüket. A házigazda Fener pedig külön feliratos mezben lépett pályára, amelyen az FK Csíkszereda neve is szerepelt.

A két csapat mérkőzésének a Fener magaslati edzőbázisa adott otthont, ahol nem kevesebb, mint 1000 török fanatikus is megjelent kedvenceik biztatására – fogalmaz az FK Csíkszereda hivatalos oldala.

A csíkiak a Gyenge – Takács, Kelemen, Veregut, Grabež – Csürös, Bara – Ivanovici, Jebari, Gál-Andrezly – Krasnauskas kezdő tizeneggyel léptek a pályára. A túloldalon ugyanakkor, csereként, pályára lépett a németek török származású világbajnok Özil, ám nem öltözött a magyar válogatott Szalai Attila.Értelemszerűen a Fener irányított. A 28. percben Ademi lövését Gyenge bravúrral tolta fölé, majd két perc múlva Thiam megpattanó lövése a csíki hálóba kötött ki. A gólt követő percekben ismét Gyenge védett nagyot, de a túloldalon Özer is keményen dolgozott. Az FK bátran, ötletesen és helyenként tetszetősen futballozott, de továbbra is a hazai oldal maradt kezdeményezőbb. A félidő FK támadással zárult.

A csíkiak hármas cserét hajtottak végre a szünetben. Rybánsky, Rotár és Bujdosó a pályán, Gyenge, Krasnaskas és Jebari a padon. Az 56. percben újfent zörrent a csíki háló, de Özil lesről indult, így érvénytelenítették a találatot. Alig négy perc múlva teljes keretcserét hajt végre Suciu mester.

A mérkőzés végül a 78. percben dőlt el, amikor Serdar Aziz egy jobboldali szögletet bólintott a kapuba. Öt perc múlva három is lehetne közte, de Dursur fejes a kapufán csattant.

Felkészülési mérkőzés
Fenerbahce – FK Csíkszereda 2–0 (1–0)


Fotó: https://media.fenerbahce.org

A rovat legfrissebb hírei