Marad a Sportklubnál a nehéz tüzér


Számítanak a rutinos játékosra.

Nagy dirrel-durral a román bajnokság rájátszása előtt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának hátvédje összepakolt és hazautazott vélt vagy valós sérelmei miatt.

Hazaérkezése után viszont azon nyomba megbánta tettét. És hogy a csíki szakvezetés meg is bocsájtott az orosz-román kettős állampolgár Gyenisz Kuljasnak azt mi sem bizonyítja jobban, hogy a nehéz bombázó a következő szezonban is marad Csíkszeredában.

Sikeres tárgyalásokat követően csapatunk vezetősége megegyezett Denis Kulyash-al a folytatásról. A kőkemény orosz egy évvel hosszabbította meg szerződését csapatunkkal.

Az idén 38 éves orosz hátvéd a szamárlétrán meggyőző teljesítménnyel jutott egyre csak feljebb hazája bajnokságaiban. Húszévesen már a CSZKA Moszkva felnőttei között jutott szerephez, a későbbiekben pedig a Dinamo Moszkva, az Ak Barsz Kazany és a Jekatyerinburg csapatait is erősítette. Karrierje tovább szárnyalt, hiszen előbb az Avangard Omszk, később a Szalavat Julajev Ufa csapatkapitányi karszalagját is kiérdemelte, miközben a felnőtt orosz válogatottal világbajnokságon is járt. Utolsó KHL-es évében a Szeversztal Cserepovecnél szerepelt, aztán egy rövid kitérő erejéig az Ázsia Ligában is feltűnt, 2019-ben pedig megérkezett Csíkszeredába. Első szezonjában több pontot szerzett, mint ahány mérkőzésen jégre lépett, a szurkolók szívébe mégis lövőerejével és a fizikai adottságait kihasználó palánkra lövéseivel lopta be magát. Bár a tavalyi évadban eltiltás és rotáció is közrejátszott a kevesebb jégidőben, így is közel járt a meccs/pont átlaghoz. Három All-Star gálán lépett jégre, a 2011-es eseményen pedig 177,58 km/órás kapáslövése máig élő Guinness-rekord (maga mögé utasítva a korábbi csúcstartót, egy bizonyos Zdeno Chara-t).


– fogalmaz a Sportklub közleménye.

A Sportklub bejelentett hosszabbításai és igazolásai
Kapus: Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék).
Hátvédek: Salló Alpár, Györfy Tihamér, Gyenisz Kuljas.
Csatárok: Becze Tihamér, Bíró Tamás, Fodor Csanád, Rokaly Norbert, Péter Balázs (Brassói Corona), Rokaly Szilárd (DVTK Jegesmedvék), Péter Andor (Titánok), Részegh Tamás (DVTK Jegesmedvék), Sofron István (MAC HKB Budapest).
Edző: Magnus Sundquist (MODO Hockey).
 
Távozott
Játékosok: Andrej Taratuhin (EV Füssen), Mathieu Tousignant (Nottingham Panthers), Judd Blackwater (Heilbronner Falken), Justin Mylan, John Anthony Combs (mindketten Rostocker EC).
Edző: Jason Morgan (Heilbronner Falken).

A rovat legfrissebb hírei