Cseh világjáró Csíkszeredában


Rutinos játékos érkezik, aki szélsőként és centerként is bevethető.

Egy évre kötelezte el magát a Csíkszeredai Sportklub legújabb játékosa, aki nem más, mint a cseh Vojtech Polák.

A Sportklub közleményében jelzi, hogy a cseh támadó az első légiósa a csapatnak. Ennek fényében igaznak kell, hogy bizonyuljanak azon kósza hírek, miszerint az orosz Jevgenyij Szkacskov megkapja a román állampolgárságot is, így ő nem fog légiósnak számítani.

A jelenleg 36 éves, bal oldalon bevethető támadó – Vojtech Polák – a Karlovy Vary csapataiban kezdte kergetni a fekete játékszert. Játéktudásával olyannyira felfele lógott ki a sorból, hogy előbb 14 évesen az U20-as csapatban kapott helyett, 15 (!) évesen pedig a cseh Extraligában szereplő gárdába is nevezték. 2002-ben már állandó szerephez jutott, teljesítménye alapján pedig a korosztályos cseh válogatottba is behívták. Bár a cseh másodosztályt is megjárta a következő években, 2003-ban draftolta az NHL-ben szereplő Dallas. A Stars-ban mindössze öt meccsre nevezték, ellenben mindhárom tengerentúli szezonjában az AHL-es Iowa kötelékében játszott, ahol 172 meccsen 97 pontot hozott össze. Az Ocelari Trinec színeiben három évig visszatért az Extraligába, majd belevágott az utazásba. Csapatai között svájci (Kloten Flyers, SCL Tigers, HC Davos), oroszországi KHL-es (Dinamo Riga, Szeversztal Cserepovec, Jugra Hanti-Manszijszk, Admiral Vlagyivosztok) és finn élvonalbeli (Ilves, HPK, Saipa) gárdák szerepeltek. Tavaly a cseh Extraliga mellett (Vítkovice) belekóstolt a svéd második vonalba is az AIK Stockholm-nál.

– Izgatottan várom a Sportklub kötelékében az új szezont. Elkötelezett vagyok, hogy a három frontos küzdelemben mindenhol csúcsra tudjunk érni. Hallottam, hogy a liga legjobb szurkolótáborával rendelkezünk. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a szezon során mutatott játékommal örömet szerezzek nekik – nyilatkozta első megszólalásában a Sportklub legújabb szerzeménye.

A Sportklub bejelentett hosszabbításai és igazolásai
Kapus: Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék).
Hátvédek: Salló Alpár, Györfy Tihamér, Gyenisz Kuljas.
Csatárok: Becze Tihamér, Bíró Tamás, Fodor Csanád, Rokaly Norbert, Péter Balázs (Brassói Corona), Rokaly Szilárd (DVTK Jegesmedvék), Péter Andor (Titánok), Részegh Tamás (DVTK Jegesmedvék), Jevgenyij Szkacskov (Galaci VSK), Sofron István (MAC HKB Budapest), Vojtech Polák (AIK Stockholm).
Edző: Magnus Sundquist (MODO Hockey).

Távozott
Játékosok: Andrej Taratuhin (EV Füssen), Mathieu Tousignant (Nottingham Panthers), Judd Blackwater (Heilbronner Falken), Justin Mylan, John Anthony Combs (mindketten Rostocker EC).
Edző: Jason Morgan (Heilbronner Falken).

A rovat legfrissebb hírei